Till alla Sävsjö IBK supporters!!

onsdag, 25 september 2013. Kategori: Anslagstavlan

Hej!
Under säsongen 13/14 kommer det att finnas möjlighet att åka med damerna och herrarna på bortamatcher med spelarbussen för den som vill. Anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Det kostar 50:- och betalas till ledarna på bussen.

Först till kvarn och i mån av plats är det som gäller!!

Coachcorner inför Ingelstad

onsdag, 25 september 2013. Kategori: Herrar

Coachcorner inför Ingelstad

Dryga tio mil ska Sävsjö IBK ta sig söderut för att sparka igång premiären i Division 2. Klockan 20.00 startar kampen i Ingelstad Sporthall. Tränarduo Karlsson/Svärdh har rustat sin armé inför seriepremiären;
- Vi går in med en helt annan grundfysik nu än vad vi gjorde förra året, säger Jonas Karlsson.

Efter ett struligt fjolår med en jumboplats i Division 1 för Sävsjö började förberedelserna inför kommande säsong redan i april. Jonas Karlsson blev kvar som tränare och fick sällskap av den forne backen Pelle Svärdh. Joakim Bjerhag och Ingmar Krig sattes på positioner bakom ledarstaben och en medveten satsning påbörjades. På fredag startar säsongen för våra röda hjältar och vi lät tränarna tala fritt om försäsongen...

Betalning av medlemsavgifter!!

onsdag, 25 september 2013. Kategori: Allmän

Vi vill bara informera er om att fr. o.m 1 oktober är alla som inte har betalat sin medlemsavgift OLICENCIERADE!! Det innebär OFÖRSÄKRADE både på träning och match. De vore bra om alla ledare informerar sina spelare och de föräldrar som ni träffar om det.
Nu stundar snart många efterlängtade och roliga seriepremiärer för era lag.
Därför är det nu JÄTTEVIKTIGT att ni nu betalar in er medlemsavgift omgående så vi kan lic er, så ni kan vara med på matcherna.
Om ni inte har fått inbetalningskort och medlemsbrev så har era ledare det.

Förlust mot FBC Kalmarsund

måndag, 23 september 2013. Kategori: Damer

På söndags eftermiddagen spelade damerna sin andra div 1 match. Kalmarsund stod för motståndet och det var ett revanschlystet gäng som entrade Kalmar sporthall. 

Lika i genrepet mot Vetlanda

måndag, 23 september 2013. Kategori: Herrar

Det börjar närma sig premiär och i helgen hade Sävsjö sista matchen inför seriestarten. Genrepet spelades mot seriekonkurrenten Vetlanda IB. Slutresultatet skrevs till 4-4. Sävsjö gör totalt sett en bra match med en lite sämre andra perioden där fokus läggs på mycket annat än det egna spelet.

0-1 John Johansson placerar säkert in bollen på straff.
1-2 Björn Fransson trycker dit bollen med backhand via köksvägen assisterad av Rasmus Nilsson.
1-3 Gustav Karlsson avancerar från egen planhalva och serverar John Johansson som inte gör något misstag.
2-4 Jonas Lindstrand får fram bollen till John Johansson som vänder bort sin försvarare och snyggt placerar bollen i bortre krysset.

Hela Sävsjölaget bör framhävas efter dagens match. Stabil defensiv och offensiv under större delen av matchen. Extra plus till John Johansson som för dagen var klinisk i sina avslut och hade bud på ytterligare något mål.
 

Premiären avklarad

onsdag, 18 september 2013. Kategori: Bloggen Inside SIBK

Då var damernas premiär i Div 1 avklarad och herrarnas närmar sig! 

Knapp vinst mot Barnarp

tisdag, 17 september 2013. Kategori: Herrar

Under lördagen spelade Sävsjös herrar mot seriekonkurrenten Barnarps IF. Inledningen av matchen var tveksam av hemmalaget men Sävsjö jobbade sig efterhand in i matchen och kunde tillslut dra det längsta strået. Segersiffrorna skrevs till 7-6.

- Det är starkt av oss att vinna trots att vi inte spelar på topp, men jag är inte helt nöjd med vår insats. Jag vet att det finns mer att hämta från grabbarna, säger tränare Per Swärdh.

Barnarp gör tidigt 1-0 i matchen. Sävsjö reducerar dock kort därefter innan Barnarp går upp till ledning 1-3. Första perioden slutar 2-3. I den andra perioden förbättrar Sävsjö sitt spel och vänder underläge till ledning efter en bra insats av andra formationen som gör tre mål. Inför sista perioden leder våra herrar med 6-4. I mitten av tredje perioden utökar Sävsjö sin ledning till 7-4 och då slappnar hemmalaget av lite. Barnarp tillåts reducerar två gånger om innan slutsignalen ljuder.

Målskyttar: Markus Eriksson 2, Rasmus Svensson, Björn Fransson, Kenneth Karlsson, Filip Fransson.
 

Tuff premiär mot ett piggt och rappt Malmö

lördag, 14 september 2013. Kategori: Damer

Tuff premiär mot ett piggt och rappt Malmö

Nervositeten gick nästan att ta på i dagens dampremiär i Sävsjö Sporthall. Två serienykomlingar Malmö FBC och Sävsjö IBK och således också fullt med debutanter som jagade lagens första poäng. Och det blev Malmö som övertygande gick segrande ur drabbningen med hela 7-0.

Första perioden inleds också väldigt avvaktande av Sävsjö. Malmö ångar på och visar upp ett piggt och rappt anfallsspel. Helt rättvist vinner man också perioden med 2-0 och kanske hade lite mersmak på det...
 

Seems you have no WidgetKit installed but this feature relies on it.

Take in consideration that you could need the FULL WidgetKit version.

Vinst i genrepet mot Värnamo IK

tisdag, 10 september 2013. Kategori: Damer

Vinst i genrepet mot Värnamo IK

I måndagskväll spelade damerna sin sista träningsmatch innan seriepremiären som äger rum på lördag den 14 september kl.15

Det krävs mer än bara träning för att bli en bra idrottare

måndag, 09 september 2013. Kategori: Allmän

Kostföreläsning tisdagen den 24 september, kl. 18.00-20.00. Under kvällen kommer du få grundläggande kunskaper inom kostområdet och konkreta tips om:

  • vad och när du ska äta innan träningen
  • hur du planerar en bra matdag
  • vad och hur mycket du ska äta som återhämtning direkt efter ett hårt träningspass

Den här föreläsningen görs i samverkan med Sävsjö IBK, HA74 och Smålandsidrotten. Den riktar sig till ledare, aktiva och andra intresserade.
 

Vinst mot genrepande Lagan IBK

söndag, 08 september 2013. Kategori: Herrar

I den andra matchen denna helg var det Lagan IBK som stod för motståndet. För Lagan var detta genrep inför seriestarten i div 1 Södra Götaland nästa helg. Totalt sett gör Sävsjö en bra match och två mycket bra avslutande perioder som man vinner med 9-1.

I första perioden är Sävsjö inte riktigt med i matchen. Det är säkert många på läktaren som undrar hur detta ska sluta då Lagan vinner perioden med 0-3. Om tränare Jonas Karlsson och Per Svärdh sedan tog fram trollspöet eller helt enkelt fick ryta till för att väcka grabbarna får vi inte veta. Men i andra perioden kommer Sävsjö ut som ett helt annat lag... 

Twitter-laget är uttaget *

söndag, 08 september 2013. Kategori: Allmän

Twitter-laget är uttaget *

För att kunna följa våra spelare lite noggrannare inför matcherna och under träningsveckorna har vi nu tagit ut ett Twitter-lag som ska kunna rapportera lite inside-nyheter. Det kan vara tweets från bussresor till matcher, segerfirande, nått kul från träningen, osv.

De uttagna är varken tillfrågade eller informerade så förhoppningen är att detta hoppar igång av sig självt när ni läser ert namn nedan. Bjud på er själva och laget så får vi en intressant hemsida. Det enda ni behöver göra är att twittra som vanligt och varje gång ni skriver #SIBK så kommer det twitterinlägget även att visas här på vår hemsida… De uttagna är…
* uppdaterad lista

Mindre än en vecka till premiär!

söndag, 08 september 2013. Kategori: Bloggen Inside SIBK

Mindre än en vecka till premiär!

Det är nu mindre än en vecka till damerna spelar premiär i Div 1 södra. Detta är något som är oerhört stort för våra damer, hela klubben men också för kommunen. Om man kollar på vilka idrottslag i kommunen som ligger bäst till så är det väl för tillfället i alla fall damlaget som denna säsong spelar i den näst högsta serien, något som alla sävsjöbor och kommuninvånare borde vara stolta över.

Vinst mot Vetlanda IB

söndag, 08 september 2013. Kategori: Herrar

Under lördagen mötte våra herrar Vetlanda IB i Sävsjö Sporthall. Slutresultatet skrevs till 9-3 i en match där båda lagen saknade en del spelare. Sävsjö spelade stundtals bra och hade en del fina kombinationer som resulterade i mål. Dock var det vissa perioder av matchen en del slarv och avsaknad av aggressivitet i försvarsspelet.

Första perioden inleds med att Jesper Fransson resolut gör 1-0 i numerärt överläge. Sävsjö utökar ledningen 3-0 innan Vetlanda får till en reducering. I andra perioden har vårar herrar bra utdelning på målchanserna och drar ifrån till 7-2. I sista perioden gör kapten Ulrik Weidman ett snyggt mål i numerärt överläge, fint framspelad av nyförvärvet Markus Eriksson.

Nu får grabbarna ladda om till morgondagens match då man möter förra årets motståndare Lagan IBK. En match som kommer bli betydlig tuffare.

Väl mött i Sävsjö Sporthall kl 15.00!
 

Dubbla träningsmatcher i helgen

fredag, 06 september 2013. Kategori: Herrar

I helgen väntar två viktiga träningsmatcher för våra herrar. Många har visat framfötterna under försäsongen och nu börjar laget sätta sig inför seriepremiären borta mot Ingelstad om några veckor.

Motståndare på lördag är det derbymotstånd i form av Vetlanda IB som laget också möter i serien. Matchstart kl 16.00 Sporthallen

På söndag möter man sedan Lagan IBK som spelar i division 1. Ett lag man mötte tidigare på försäsongen och då förlorade med 5-2. Matchstart är kl 15.00 Sporthallen.

I Sävsjö-lägret är det lite frånvaro/osäkra kort i form av Albin Hagelvik (fotboll lördag), Mikael Jonsson (bortrest lördag), Robert Bjerhag (skada) och Jimmie Bergh (sjuk). Annars är alla i truppen tillgängliga för matcherna.

<<  23 24 25 26 27 [2829  >>