En stabil frukost avgjorde!

DSC 0217
Jepser Jonsson och Erik Petersson i samspel till ett av alla mål i matchen!

Efter en bra och stabil förstaperiod var matchen avgjord i lördagens match i Juniorallsvenskan mot Hovslätts IK. Sävsjö IBK JAS hade bra med energi, kanske tack vare den magnifika frukost man blev serverad på morgonkvisten?

Samling kvart i åtta för gemensam frukost och det var precis som vanligt fokuserade grabbar som droppade in i hallen för att ta del av frukostbuffén. Stort tack till dem som gjorde den möjlig, då det var en perfekt start på dagen. Efter detta bar det av mot idrottshuset och Evenemangsarenan, eller E-hallen som den också kallas.

I vanliga fall så kan det vara svårt att få igång ett lag till en förmiddagsmatch, kanske speciellt juniorer, men Sävsjö klev ut med bra tagg. Första perioden är okej, med stundtals bra spel och lite godis här och var. Målen trillar in och Hovslätts målvakt vittjar nätet sju gånger första perioden.

Det pratas om att hålla spelet uppe inför andra perioden och fortsätta spela boll, men reaktionen kommer och det slappnas av lite. Man håller ändå hemmalaget på avstånd och inför tredje perioden är ställningen 3-9.

Sista perioden tillhör gästerna men den slutar ändå 4-4 och därmed blir slutresultatet 7-13.

Sammanfattningsvis så kan man konstatera att Jesper Jonsson fortsätter att vara framspelare, sex assist från hans klubba idag noterades i protokollet. Erik Petersson stod för fyra mål och Simon Adolfsson gjorde hattrick.

Målskyttar: Erik Petersson 4, Simon Adolfsson 3, Albin Svensson 2, Rasmus Svensson, Hugo Petersson, John Johansson

Assist: Jesper Jonsson 6, Rasmus Svensson 2, Eddie Karlsson

Serieledning på full pott och till helgen väntar IBK Vöikers. Vöikers ligger för närvarande på tredje plats, tre poäng efter Sävsjö och det är upplagt för toppmatch på fredag i sporthallen. Mer om den matchen kommer i veckan men se till att boka in sporthallen på schemat redan nu, 20.15 på fredagkväll.