Äntligen kunde damerna...

måndag, 18 november 2013 Posted in Damer

...jubla när slutsignalen ljöd. Matchen mot Olofström slutade 3-7 och sävsjö-tjejerna kunde bärga tre historiska div 1-poäng hem till Sävsjö.

Men matchen började inte på bästa sätt, efter knappa 10 minuters spel hann Olofström fixa en 2-0 ledning...

Trots detta kändes det som att det var sävsjö-tjejerna som skapade mest, och i 16:e minuten gav det utdelning, Jennie Bylander sätter 2-1.

Jennie Bylander är hetast för dagen och börjar andra perioden som hon avslutar första och kvitterar till 2-2. I 12:e minuten halkar vi efter och Olofström tar ledningen igen till 3-2.

Det svänger i matchen och en minut senare får sävsjö ett friläge Paula Classon lägger en långboll till Alexandra Bjerhag som petar i den i mål. 16 sekunder senare är Hanna Thalin framme och sätter bollen distinkt i buren. Sekunderna senare får Olofström en straff som de missar och sävsjö är lättade över att de får behålla ledningen i periodpausen.

I början av tredje perioden väger matchen, men sävsjö-tjejerna viker inte ner sig utan höjer tempot. Frida Thalin, ny i centerrollen visar var skåpet ska stå, hon får pass av Sabina Magnusson och stänker dit 3-5. 3-6 går av bara farten när Stina Andersson bågar in och sätter bollen i krysset. Paula Classon avslutar i öppen kasse.

På lördag spelar damerna mot IBK Göteborg kl 15 och jag hoppas vi ses där för att heja fram tjejerna till en ny vinst.