Dags för revansch!

Dags för revansch!

torsdag, 17 mars 2016 Posted in Damer

Läs Jossans tankar om hur laget ska resa sig (Foto: Kennet Andersson)

Oh boy vilket vackert väder, solen skiner idag! På lördag är det dags för returmöte borta mot Röke IBK i Tyrs Hovs Sportcentra. Hemsidan tog ett snack med Josefine Gustafsson för att höra om hennes tankar kring första matchen och den avgörande returen på lördag.

 

 

I första playoffmatchen så bjöds det på strålande solsken, blå himmel, grillade hamburgare och massvis med folk som hade tagit sig till sporthallen. Hur var känslan inför matchen?

Känslan innan matchen uppfattade jag som spänd och nervös, men kontrollerat nervös. Vi hade en bra träningsvecka i ryggen med en extra träning inlagd för PP, Box och 6-5 spel vilket kändes betryggande. Lite små ändringar på vissa positioner men inget som störde så det var en bra uppladdningsvecka.

Det hela slutade med en 1-3 förlust, tankar om matchen?

Nu i efterhand så känns det som att matchen kunde slutat hur som helst. Kändes som att båda lagen hade hyfsad koll på varandra och därför fick vi inte ut så mycket av vårt vanliga spel utan det var (som i många fall) de ”individuella” misstagen som skulle vara skillnaden. Två utav (eventuellt också det tredje) målen dem gör är ju på ett felpass och en markeringsmiss från vår sida. Dem satte ju ganska hög press på oss vilket kanske ledde till fler felpass och andra individuella misstag. Just hög press mot oss är ju något som vi under hela säsongen sett som vår största svaghet och försökt jobba en del på så det verkar som att dem gjort sin hemläxa.. Om man tänker efter så kanske vi skulle försökt sätta lite mer press på dem, försöka sätta dem i obekväma situationer och tvinga dem till att ta snabba beslut. Det kanske istället hade kunnat leda till att det varit vi som utnyttjat deras misstag och gick därifrån som segrare med 3-1. Kändes som att vi hade mest bollinnehav men dem utnyttjade som sagt våra misstag exemplariskt så det var väl den stora skillnaden.

Vad gjorde ni bra under matchen? Vad måste bli bättre?

Vi hade ett jättebra och stabilt box-play *2! Samtliga spelare och ledare höll uppe humöret så lagandan var på topp. Vi hade en hel del chanser men eftersom Röke gjort sin hemläxa hamnade en hel del skott i täck osv. Vi måste bli bättre på att behålla lugn i pressade situationer. Detta lugn tror jag infinner sig när vi blir bättre på en annan sak som vi tjatat om hela säsongen, att snacka! Vi måste hjälpa och styra varandra över hela planen, från målvakt upp till backar, via centern upp till forwards. Självklart måste vi sätta de chanser vi får också.

På lördag åker ni ner till Tyringe för att spela match 2. Vad är förväntningarna inför denna drabbning?

Förväntningarna är höga. Vi ska göra allt för att det ska vara vi som åker därifrån med biljetten till Playoff 2 och vi ska klara det genom ett gemensamt slit och krig.

Vad tror du blir nyckeln till att SIBK går vidare till Playoff 2 på lördag?

För att vi ska gå vidare krävs det att alla kliver in i bussen med revanschlusta och vilja. Vi har en hel del potential i laget och ledarstaben har nog ett par ess i rockärmen som vi ska kunna spela ut för att få max utdelning på planen. En annan viktig pusselbit är såklart alla supporters som kommer dyka upp och ge oss en extra knuff i ryggen!

Vill även passa på att önska herrarna lycka till i sin match på lördag!

Hemsidan vill avsluta med följande textrad:

Inga tunga kläder behövs, och det gillar jag
Så upp och hoppa, det är sol idag
och en så'n dag kan man inte ligga och dra
Nej, lämna det och häng med till Tyringe och stötta damerna i kampen om en plats i Playoff 2!