söndag, 22 december 2013 Posted in Damer

FBC Kalmarsund gästade igår Sävsjö Sporthall med pressen att hålla sig kvar i toppen medans Sävsjös tjejer måste ta poäng för att försöka ta sig ur botten striden.

Det var ett helt nytt Sävsjö lag som kom till samlingen idag, med helt ny attityd och inställning än de haft de senaste matcherna.
Sävsjö tjejerna visste att det skulle bli en tuff match där båda lagen har mycket att spela för och det skulle krävas mycket av laget för vinst.

Första perioden började i ett högt tempo där det länge stod och vägde i matchen. Målchanser fanns det men det blev en mållös period där Sävsjö vann skotten med 15-8 vilket är ett stort fall framåt för Sävsjö tjejerna, det är även det de har pratat mycket om inför matcherna att just ha mycket skott på mål.

Andra perioden börjar i samma höga tempo där Sävsjös tjejer ser lite lite trötta ut men fortsätter ändå att slita. Men trots detta så trycker Sävsjö på framåt. Men 12.57 gör Kalmarsund matchens första mål på en kontring. Resten av matchen står återigen och väger men denna match till skillnad från många andra matcher så täpper Sävsjö till försvaret istället för att låta det rinna iväg med fler mål i baken.
Även denna period vinner Sävsjö skotten med 13-10.

Tredje perioden börjar också i ett högt tempo och Sävsjö tjejerna fortsätter skjuta och mata på framåt. De börjar ta över matchen mer och mer. Och äntligen spräcks Sävsjös nolla och 08.54 skjuter Linnea Bjerhag in 1-1 och Sävsjö får lite extra ny energi. Men bara en och halv minut senare 10.25 gör Kalmarsund 1-2 på frislag framför mål, ett skott som sitter rakt i bortre krysset och är inget att göra för Sävsjös målvakt.
Men nu kämpar och sliter Sävsjö så att det står härliga till och sakta men säkert tar de över matchen mer och mer.
17.54 tar Sävsjö timeout där de pratar om att ligga på stenhårt och ta ut målvakten för att få in en extra spelare framför mål.
Och Sävsjös tjejer trycker på stenhårt, skjuter och rullar boll. De får sedan sin chans men skottet går i stolpen, returen tar Kalmarsund hand om och slänger på måfå bollen mot Sävsjös mål och den går in i öppen kasse.
Matchen slutade 1-3 men återigen vann Sävsjö skotten med 16-9, samman lagt blev skotten 44-27 vilket definitivt är ett fall framåt för Sävsjös tjejer. Från denna match tar de med sig (trots besvikelsen från förlusten) den positiva känslan i laget, alla skott men framför allt det tighta försvaret som var riktigt bra denna dag.
Extra plus denna match förtjänar Linnea Bjerhag tillsammans med målvakten Johanna Birgersson.