Förlust mot FBC Kalmarsund

måndag, 23 september 2013 Posted in Damer

På söndags eftermiddagen spelade damerna sin andra div 1 match. Kalmarsund stod för motståndet och det var ett revanschlystet gäng som entrade Kalmar sporthall.

Sävsjö-tjejerna gör en helt okej inledning av matchen, men sju minuter in i första perioden tar Kalmarsund ledningen genom ett distansskott och sätter 1-0. Sävsjö fortsätter tugga på men har svårt att behålla bollen i anfallszonen. 17.50 är återigen Kalmarsund framme. Det är full trafik framför Sävsjös målvakt som har svårt att se vad som händer och 2-0 dalar in.

Andra perioden börjar inte bra för Sävsjös del då man efter 22 sek drabbas av en utvisning som Kalmarsund drar nytta av och sätter 3-0. Efter denna kalldusch vaknar Sävsjö-tjejerna till ordentligt, och kommer äntligen in i matchen. Defensiven ser mycket bättre ut och man höjer tempot. Men målchanserna är inte tillräckligt vassa, och siffrorna står sig perioden ut.

I tredje perioden lirar Sävsjö bra och vinner skotten med 10-4, många chanser blev det, men bollen vill inte in i målet! Men efter tolv minuter in i tredje perioden är det äntligen dags för utdelning, Frida Thalin får pass från hörnet och kliver in och sätter 3-1. Därefter delar domaren ut en utvisning till Kalmarsund där det tyvärr inte blir någon reducering. I ett sista försök att komma ikapp Kalmarsundarna tar vi ut målvakten. Men istället blir det hemmalaget som sätter punkt för matchen i öppen kasse, 1-4 blir slutresultatet. Ett kliv framåt för Sävsjötjejerna, som i nästa match möter Warberg IC lör 28 sep kl 15.