Göteborgsweekend för herrarna

fredag, 18 mars 2016 Posted in Herrar

I helgen reser herrarna till Göteborg där matchserien mot Partille ska avgöras.

Förra helgens match i Sävsjö var en jämn tillställning där bortalaget tillslut lyckades dra det längsta strået i förlängningen. Sävsjö fick en dålig start på matchen och låg under med 3-0 efter fjorton minuter. Christoffer Johansson reducerade dock minuten efter och man åt sig sedan in i matchen och var sett över hela matchen det bättre laget, även om Partilles seger inte var oförtjänt. Sävsjö gjorde framförallt en stark andraperiod som bäddade för den spännande avslutningen där Albin Hagelvik kvitterade två gånger om vilket ledde till förlängning, där vi vet hur det hela slutade.

Förutsättningarna är i och med detta glasklara. Det kommer att krävas en seger i lördagens match för att få till en avgörande match på söndagkväll. På grund av den lustiga matchtiden (11:30) åker laget till västkusten redan ikväll fredag för att sova på Scandic Hotell i Mölndal och få bästa tänkbara uppladdning. Som tidigare nämnt svarade Sävsjö för en fin insats trots förlusten senast och det märks att förhoppningarna är goda inför helgen. Så här ser #3 Jimmie Bergh på helgens utmaningar:

-       ­Vi bör försöka att göra en bättre förstaperiod än senast. Det känns öppet men det kommer att krävas två bra matcher av oss. Vi kommer att behöva ha fokus, snack och simultanförmåga.

Matchstart 11:30 alltså och för er som inte har möjlighet att ta er till Partille finns möjligheten att se matchen på webben via länken nedan:

Glöm heller inte att följa damernas match kl. 17 på lördag. Om ni inte är på plats i Tyringe går den att följa, liksom herrarnas match, via Svensk Innebandys app.