Herr A fick det inte att stämma i Lund

måndag, 21 november 2016 Posted in Herrar

Emil Petersson gjorde Sävsjös mål

Under söndagen ställdes herr A mot tabelltvåan i division 1 Södra Götaland; IBK Lund Elit. Ett lag som efter en trög start verkligen hittat formen och matchen blev också dessvärre en ensidig historia.

I Sävsjölägret saknades inför matchen Jesper Fransson (huvudskada), Albin Svensson (ögonskada) och Martin Hallberg (vadskada).

Tidig matchstart innebar tidig avresa från Sävsjö Sporthall. Nina Rydahl ordnade en rejäl frukost som förtärdes under resan för att ge bra förutsättningar. Stort tack till Nina.

I matchens inledande period spelade Lund med tålamod och självförtroende och Sävsjö fick jaga mycket boll. I spelet med bollinnehav fick man inte stäm i offensiven och skottstatistiken 12-1 talar sitt tydliga språk. Perioden slutade 3-0 till hemmalaget och alla tre målen gjordes av Lunds rutinerade poängspruta Stefan Prim.

I andra perioden jämnades bollinnehavet ut något och Sävsjö kom in i matchen lite mer. Man prickade bland annat ramen genom Emil Petersson och lyckades skapa lite tryck i offensiv zon. Kedjan med Adam Rydahl, Dani Hyytiäinen och Jonas Lindstrand visade under matchen prov på bra rörelse och skapade ett par bra lägen som var nära att resultera i mål. Målmässigt var det dock hemmalaget som var effektiva och man vann perioden med 2-0.

Sista perioden slutade 1-1. Sävsjös mål gjordes av Emil Petersson efter att han vunnit boll i offensiv zon. En ganska öppen period chansmässigt där det kunde blivit fler mål till båda lagen. Mikael Jonsson byttes in i Sävsjömålet tidigt i tredje perioden och höll nollan, trots ett par frilägen emot sig. Offensivt saknades som sagt effektiviteten för Sävsjö och Lund kunde helt rättvist vinna med ett par bollar.

Sävsjö IBK herr A befinner sig nu på en 8:e plats i tabellen, med fyra poäng upp till allsvenskt kval och tre poäng ned till nedflyttningsplats. En oerhört jämn och spännande tabell.

Härnäst väntar hemmamatch mot tabelltrean Röke IBK på söndag.