torsdag, 02 februari 2017 Posted in Herrar

Filip Fransson, Jonas Lindstrand och Dani Hyytiäinen som, tillsammans med Eddie Carlson, stod för en bra insats mot Åstorp/Kvidinge IBS. (Foto: Kenneth Fridström)

I lördags reste herr A mot Åstorp för att ta sig an obesegrade Åstorp/Kvidinge IBS. En bra start och ett stabilt powerplay avgjorde till skåningarnas fördel denna gång.

Åstorp/Kvidinge, som åkte ur allsvenskan förra säsongen, har gått som tåget i division 1 Södra Götaland hittills. Endast en match har inneburit tappade poäng än så länge, då man kryssade borta mot Lagan. Med andra ord var det en rejäl utmaning som väntade för Sävsjö IBK herr A.

Hemmalaget öppnade också starkt och kopplade ett grepp om matchen direkt när man gick upp till 3-0 efter dryga 15 minuter spelade. 16:33 öppnade Sävsjö sitt målkonto när Jonas Lindstrand snyggt tryckte in en retur efter ett skott från Eddie Carlson. Ett mål som innebar en känsla av kontakt i matchen. Dock utökades ledningen i PP till 4-1 innan första perioden var över. Skotten: 8-5.

Andra perioden blev spelmässigt jämnare och Sävsjö fick bättre ordning i sitt försvarsspel. Dryga tre minuter in i perioden så var dagens hetaste formation hos gästerna på hugget igen, då Lindstrand slog in sitt andra mål i matchen. Denna gång efter ett skott från Filip Fransson. Därefter gjorde lagen ett mål vardera i numerärt överläge, vilket således innebar 5-3 efter två spelade perioder. Sävsjös tredje mål stod Bjerhag för, assisterad av Hagelvik. Skotten 6-6.

Tvåmålsunderläge för Sävsjö inför sista perioden och matchen var fortfarande öppen. Tyvärr för smålänningars del så drabbades man återigen av en utvisning och då kunde Å/K utöka till 6-3. Kort därefter, vid 8:28, gjorde man även 7-3. Men Sävsjö svarade ganska omgående (9:21) genom Robert Bjerhag, som placerade in 7-4 via stolpen. Assist från Johansson. 13:32 var det återigen ett placerat skott, denna gång från Jesper Fransson, som hittade nätet bakom hemmamålvakten efter att Erik Petersson stått för framspelningen. 8-5 kom dock mindre än en minut senare när hemmalaget spelar förbi pressen. Vid tiden 15:56 sköt Bjerhag sitt tredje mål för dagen fram till 8-6, ass från Emil Lindell. Sävsjö plockade sedan ut Martin Almqvist och spelade 6 mot 5 men utan resultat denna eftermiddag. Skotten i sista perioden 8-8, totalt 22-19.

Nu väntar en spelledig helg för herr A. Helgen efter det reser man sedan söderut igen, närmare bestämt mot Trelleborg och Palmstaden IK.