Herrarna besegrade Tranemo

måndag, 25 januari 2016 Posted in Herrar

Sävsjös herrar vann hemma mot Tranemo under lördagen med 9-3. Ett desarmerat Tranemo stod emot bra innan Sävsjö ryckte ifrån under andra halvan av matchen. Åtta olika målskyttar och spel på mycket folk matchen igenom var några av glädjeämnena...

Tranemo, utan sina vana poängplockare Magnusson och Folkesson, visade sig vara en ganska svår nöt att knäcka för herrarna. Gästerna tar ledningen i matchen efter 5 minuter när Victor Aronsson snyggt hittar nätet på ett frislag. Sävsjö har mycket bollinnehav och bra tålamod under första perioden och stressar inte upp sig trots uteblivet målskytte. Kvitteringen kommer efter 14:24 när Kenneth Karlsson placerar in en boll från slottet, efter inspel från Ulrik Weidman. 1-1 står sig sedan perioden ut.

Tranemo tar återigen ledningen efter 3:34 spelade av den andra perioden, när Olof Andersson lyckas tråckla in en retur. Men när samme Andersson blir utvisad några minuter senare utnyttjar hemmalaget detta genom Albin Hagelvik som spelar fram Weidman i slottet. Strax därefter är det Sävsjös tur att ta ledningen för första gången i matchen, en ledning man sedan aldrig släpper, när Christoffer Johansson rycker ifrån sin motståndarback och snyggt sätter 3-2. Robert Bjerhag står för assisten. Dryga minuten senare, med 10:52 på matchuret, tvingas Tranemo att stoppa Albin Svensson på ett felaktigt sätt från att slå in en boll i öppen kasse och straff tilldelas hemmalaget. Weidman tar straffen men Hjertén i Tranemos mål är snabb och stoppar straffen. Dock tvingas han vittja sitt nät i efterföljande powerplay när Jimmie Bergh hittar Hagelvik på bortre stolpen. Sävsjö kan därmed gå till periodvila med en 4-2 ledning.

I sista perioden är det bra fart på Sävsjö och Tranemo orkar inte riktigt stå emot. Albin Svensson pangar in 5-2, framspelad av Philip Blixt, och när hemmalagets Kenneth Karlsson rundar buren och trycker in 6-2 (målet går att se i artikeln som finns länkad) tar gästerna time out. Det hjälper dock föga och strax därefter är det Bjerhag/Johanssons tur igen, men denna gång i ombytta roller. Philip Blixt snappar sedan upp en boll från Eddie Carlson och skickar snyggt in 8-2 efter 11:46. I numerärt underläge hittar också Karlsson fram med en passning bakom ryggen till Jesper Fransson som ur väldigt snäv vinkel hittar bortre krysset och 9-2 är ett faktum. Matchens sista mål gör Tranemo genom Olof Andersson, men de tre poängen går till hemmalaget.

Sävsjö klättrar efter segern återigen upp på fjärde plats i den jämna tabellen.

I nästa omgång väntar en tuff bortamatch för herrarna, då IBK Lidköping står för motståndet.