Skip to main content
Herrarna drog det kortare strået i Lidköping

tisdag, 02 februari 2016 Posted in Herrar

Det var en målrik historia som utspelade sig i Idrottens hus i Lidköping under söndagseftermiddagen. Ingen av tränarna i respektive lag kan vara speciellt nöjda med försvarsspelet, då det bjöds på en hel del från båda lagen. Med två offensivt skickliga lag så var det logiskt att det skulle komma att vittjas en hel del bollar ur näten i de båda målen.

Tillslut var det ändå hemmalaget som kunde gå segrande ur striden efter ett avgörande ryck under de sista fem minuterna. Sävsjö chansade på slutet och spelade med sex utespelare under de sista 90 sekunderna, men istället för att komma närmare så var det Lidköping som gjorde ytterligare två mål.

Med sena ändringar i startuppställningen på grund av skada, och med ledningsmål efter 35 sekunder för Lidköping, så blev det ingen direkt drömstart för Sävsjö. Men responsen från herrarna var bra och positiv. Robert Bjerhag knackade med en backhandvolley in kvitteringen. Jimmie Bergh satte 1-2 med ett välriktat skott och kort därefter sköt Bjerhag även in 1-3. Med tre raka mål så hade man fått igång maskineriet. Åtminstone i det offensiva spelet. Efter hemmalagets mål fram till 2-3 vid 6:41 så blir det lite mer konservativt spel från båda lagen. Man turas om att äga boll och skapa några halvchanser var och Sävsjö reder även ut ett boxplay efter att man drabbats av matchens enda utvisning. I slutet på period ett hettar det till igen när Sävsjö utökar genom Ulrik Weidman som slår in en volley, men med 15 sekunder kvar av perioden reducerar Lidköping på nytt och kan gå till periodvila med en positiv känsla och ordentlig kontakt.

Andra perioden börjar på ett liknande vis när Lidköping kvitterar till 4-4 under den första minuten. Några minuter passerar innan Martin Hallberg smyger upp från backposition och sätter dit 4-5, snyggt framspelad av Jesper Fransson. Lidköping svarar dock med att sätta två snabba mål och därmed ta ledningen igen, 6-5. Christoffer Johansson kvitterar sedan till 6-6 när han vinner duellen framför motståndarnas mål efter ett fint anfall av Sävsjö och ställningen inför slutakten är helt jämn.

Hemmalaget tar greppet om sista perioden, men Robert Bjerhag gör ganska omgående sitt tredje mål för dagen och kvitterar till 7-7. I mitten av perioden gör Lidköping 8-7 i en kontring och när man sedan även gör 9-7 med 14:34 spelat av 3:e börjar det se mörkt ut för gästerna. 25 sekunder senare har dock Kenneth Karlsson rullat in 9-8 och matchen lever i allra högsta grad. Men avståndet utökas ytterligare, ännu en gång, när 10-8 kommer från hemmalaget vid 16:35. Denna gång orkar inte Sävsjö resa sig. Man försöker få kontakt igen i spel 6 mot 5, men istället är det Lidköping som gör ytterligare 2 mål i öppen bur.

Sävsjö vinner skotten med 36-38 i ytterligare en jämn match mellan dessa två lag. Dock har båda lagen en del att förbättra i det defensiva spelet.

Nu väntar uppehåll nästa helg för herrarna, innan man spelar tre matcher inom loppet av en vecka. En vecka som kan komma att bli väldigt avgörande för utfallet av denna spännande säsong.