Herrarna drog det längsta strået mot Pixbo

torsdag, 10 december 2015 Posted in Herrar

Det blev som väntat en jämn och tuff match mellan två lag som inte ville bjuda motståndarna på några enkla misstag. Två bra försvarsinsatser från båda lagen, tillsammans med kompetent målvaktsspel, höll siffrorna nere och det blev en målsnål historia som utspelade sig i Sävsjö Sporthall under lördagseftermiddagen. Sävsjö fick inte riktigt igång sitt powerplayspel under matchen, samtidigt som bortalaget stod för bra boxplayspel. Matchbilden var jämn, med mycket kamp och båda lagen hade svårt att hitta in i dem farliga ytorna framför motståndarnas mål. Skotten slutade 18-11 i Sävsjös favör, vilket vittnar om den tighta matchbild som infann sig...

Under de två första perioderna i matchen turas lagen om att äga boll och försöka hitta lösningar på hur man ska såra motståndarnas försvar. Lite övertag i chanser till hemmalaget är det i båda perioderna, men ett aggressivt Pixboförsvar är snabbt ner i täck och bjuder inte på mycket ytor i sitt eget slott och när Sävsjö väl hittar fram med sina skott så är duktige Fredrik Kuylenstierna i bortamålet där och fredar sitt mål. Två mål kommer under de två första akterna, ett för vardera lagen, och det är under slutskedet på den första perioden. Först är det Pixbo som tar ledningen när Linus Svahn slår in en volleyretur ur snäv vinkel, efter att Tom Carlsson hittat igenom med ett skott. I bytet efter kommer dock kvitteringen när Kenneth Karlsson visar att även han behärskar volleyspelet och placerar in bollen, efter en fin flip mot bortre stolpen från Jesper Fransson.

Den sista perioden blir mer händelserik. Efter knappt två minuter så blir bortalaget tilldömda en straff. Linus Svahn får ansvaret att lägga den, men Mikael Jonsson i Sävsjömålet läser av straffskyttens rörelse och kan avstyra den möjligheten för Pixbo. Efterföljande PP för bortalaget blir resultatlöst, och man drabbas även av en utvisning i slutskedet. Dock får Sävsjö som sagt inte till det denna eftermiddag i numerärt överläge, men istället kommer ett ledningsmål för hemmalaget när Ulrik Weidman får lite utrymme och kan dra in en boll från högerposition. Jesper Fransson tillskrivs sin andra assist för dagen. Pixbo kvitterar sedan med drygt tolv minuter spelade av sista perioden genom Anton Björsander, som efter ett instick från nämnde Svahn kan dra in bollen från höga slottet. Till bortalagets förtret svarar dock Sävsjö ganska omgående och gör avgörande 3-2. Christoffer Johansson är det som distinkt hittar bortre krysset mycket snyggt ifrån en högerposition, Robert Bjerhag står för passningen. I slutet av matchen försöker bortalaget forcera in en kvittering och man plockar målvakten. Sävsjö har några lägen att punktera matchen men lyckas inte pricka bortamålet. Med sex sekunder kvar får Pixbo frislag en liten bit in på offensiv planhalva och Sävsjö drabbas av en utvisning. Man hittar även utrymme och får iväg ett vasst skott, men Mikael Jonsson står för en kvalificerad räddning och Sävsjö håller undan och kan utkräva sin revansch.

En stark seger mot ett Pixbo Wallenstam IBF som tagit stora kliv denna säsong. Nu väntar en spelledig helg för herrarna, innan man åker till Borås den 19:e december. Nästa hemmamatch är mot Partille den 9:e januari.