Herrarna förlorade länsderbyt mot Barnarps IF

fredag, 13 november 2015 Posted in Herrar

Den månghövdade hemmapubliken fick återigen se en jämn match, i vilken Barnarp tillslut kunde dra det längsta strået och ta tre poäng...

Bortalaget var i förarsätet målmässigt under nästan hela matchen, men varje gång Barnarp tagit ledningen så kom en kvittering inom loppet av några minuter från hemmalaget. Det kändes dock aldrig som Sävsjö kom upp i bra nivå och man tenderar att hela tiden lägga sig jämbördigt med sina motståndare när det kommer till nivå och intensitet i spelet. Barnarp rullade runt på lite folk, men kändes/blev aldrig trötta och stod upp bra matchen igenom. Sen har man några vassa spelare som Sävsjölaget aldrig riktigt fick grepp om. I sista perioden tog Sävsjö ledningen för första gången i matchen i spel 5 mot 3. Därefter skapades också lägen att utöka ledningen, men man lyckades inte förvalta dem. Istället var det ett slumpskott som innebar en kvittering, och kort därefter gjorde bortalaget även viktiga 5-6. Sävsjö pressade på för en kvittering, men ett par idioträddningar av den för dagen mycket duktige bortamålvakten Oscar Johansson satte stopp för det.

Några notiser från matchen då. Det var kul att återse Rasmus Svensson, som var ofin nog att sätta en kasse på sin moderklubb, och att han verkar på gång i sitt spel. Rappa beslut och bra energi, samt mycket delaktig i spelet.

Robert Bjerhag och Albin Hagelvik fortsätter att producera. Men visst känns dem lite för ensamma om att göra det just nu? Det var då kul att se Philip Blixt och Albin Svensson i ett samarbete som ledde till mål. Annars skapades det en hel del bra lägen som dock blev resultatlösa.

Roligt att mycket folk hittade till hallen denna novemberkväll mitt i veckan.

Redan nu på lördag är det dags för nästa hemmamatch. Då tar Sävsjö IBK emot Floda IBK i sporthallen. Ni som har koll på tabellen vet att Floda toppar densamma, och det kommer att bli en tuff och inspirerande uppgift för herrarna. Mer om den matchen kommer.