Skip to main content
Herrarna knep 2 poäng borta mot IBF Backadalen

tisdag, 03 november 2015 Posted in Herrar

Almqvist och Bjerhag blev matchhjältar

Efter en dramatisk avslutning kunde tillslut herrarna rulla hemåt mot höglandet med 2 poäng med sig i bagaget. Två bra målvakter och strukturerad defensiv gjorde att matchen blev jämn och det kunde ha slutat lite hur som helst.  Nu visade Sävsjö IBK styrka i slutet och trots sent mål i baken så reste man sig och kom tillbaka..

Det fanns nog en del personer som trodde att det inte var någon liverapportering från Lundbystrand under söndagseftermiddagen. Klockan gick och ingenting rapporterades i matchrapporten, men det var ju inte så konstigt eftersom det inte fanns något att rapportera. Första perioden var inte någon drömupplevelse från läktaren med största sannolikhet, däremot var det nog helt okej om man ska se det från tränarperspektiv. Två lag som satte sin defensiv på ett bra sätt och även om hemmalaget hade ett par farliga situationer kring Sävsjös målvakt, den mycket duktige Martin Almqvist, så lyckades bortalaget freda sitt mål. Även Mattias Linders i Backadalens mål var duktig och på tå denna match och som sagt så slutar första perioden 0-0.

I andra perioden kommer då den första ”händelsen” i matchen när Sävsjö drabbas av en utvisning. Boxen börjar med att skapa ett par riktigt farliga lägen i numerärt underläge, innan Backadalen får igång lite powerplayspel. Inget mål i detta powerplay dock. Istället kommer matchens första mål när John Johansson får bollen av Christoffer Johansson och skjuter ett skott från sin backposition som fint går in bakom en skymd hemmamålvakt. Backadalen fortsätter leta instick från djup offensiv zon men 1-0 står sig inför sista perioden.

Den tredje perioden blir som sagt något mer händelserik. Redan i första bytet kvitterar Backadalen när man hittar in i slottet från vänsterkanten. Sävsjö drabbas sedan av en ny utvisning och hemmalaget kan då ta ledningen, när man lite väl enkelt får slå bollen genom slottet mot bortre stolpen. Sävsjö skapar ett par väldigt bra målchanser efter det men hemmamålvakten står för ett par vassa räddningar. Almqvist i bortamålet står även han för några mycket viktiga räddningar och 2-1 står sig till mindre än fyra minuter återstår. Då hittar Albin Hagelvik över med en diagonal till Joakim Bjerhag som snyggt stänker in 2-2 (Eller vem var det egentligen? Se highlights och Joakims mål. Kan ni namnet på den före detta Sävsjöspelaren på bilden?) Som sagt så blir det sedan en dramatisk avslutning. Med 18:21 spelat av tredje gör hemmalaget 3-2 och har greppet om de tre poängen. Nu kliver dock Robert in i handlingen rejält. Bjerhag den yngre gör först 3-3 från distans, detta sker 21 sekunder efter Backadalens ledningsmål, och det är även han som sedan avgör i sudden med ett snyggt och rappt avslut från högerkanten. Hagelvik noteras för assisten. Vinst i sudden, och detta innebär att herrarna kliver upp på samma antal poäng som IBF Backadalen.

IBF Backadalen gör ett bra jobb och levererar highlights från sina hemmamatcher. Målen från söndagens match kan ni se här: https://www.youtube.com/watch?v=ETB_SlMJJvU

Nu väntar landslagsuppehåll i helgen som kommer. Notera dock att om en vecka, tisdagen den 10e november kl. 19:30, kommer Barnarps IF på besök till Sporthallen. Ett Barnarp som öppnat serien starkt, och som dessutom nu har lånat in Sävsjöfostrade Rasmus Svensson från Jönköpings IK. Det lär bli en intressant drabbning.