Herrarna vann i Skövde - klara för kval

lördag, 05 mars 2016 Posted in Herrar

Herrarna besegrade Skövde IBF. Samtidigt vann Pixbo Wallenstam IBF matchen mot Floda IBK. Därmed gick herrarna upp på fjärde plats i tabellen och blev således klara för allsvenskt kval, efter att den dramatiska sista omgången av division 1 Västra Götaland spelats...

Det var söndagen då serien tillslut skulle avgöras, de slutliga tabellplaceringarna skulle bli satta och det var fyra lag som var inblandade i striden om kvalplatserna. För herrarnas del inleddes dagen med intag av gemensam frukost i Sävsjö Sporthall. Ett stort tack till Annelie Almqvist och Nina Rydahl, som gjorde denna kanonstart på dagen möjlig.

Första perioden var jämn och det märktes att det var ett laddat Skövde IBF som ville avsluta serien på ett snyggt vis. Sävsjö fick så småningom fast bollen lite mer i offensiv zon och det var efter en sådan situation som man också tog ledningen, när Kenneth Karlsson snurrade bakom mål och friställde Ulrik Weidman som tryckte in 0-1. Båda lagen var annars noga med att inte släppa in motståndare på kasse och de skapades inte jättemånga heta målchanser. Med 12:13 spelat av matchen gjorde Skövde 1-1 genom Albin Kalén, som hittat en ovanlig fri yta i slottet och därifrån kunde stöta in ett frislag. Detta var också resultatet efter en spelad period.

Andra periodens matchbild blev lik den föregående periodens. Ett mål gjordes i denna mellanakt, då bortalagets John Johansson dunkade in bollen efter ett påpassligt och öppnande frislag av Kenneth Karlsson. 1-2 var ställningen efter två perioder.

Sista perioden var 3:32 gammal när hemmalaget drabbades av matchens första utvisning. Sävsjö utnyttjade det numerära överläget genom Jesper Fransson som placerade in 1-3, assisterad av Robert Bjerhag. Lite andrum hade därmed skapats för herrarna. Dock krympte avståndet igen när Skövde satte 2-3, också det i spel i numerärt överläge, och det var nerv i matchen igen. Men när Kenneth Karlsson sedan gjorde sin tredje assist för dagen och hittade Martin Hallberg, som smugit upp från sin backposition och stänkte in 2-4, var känslan att det lossnade lite för Sävsjö. Tid 11:51. Dryga halvminuten senare stänkte R. Bjerhag in 2-5, assisterad av Christoffer Johansson, och när slutreslutatet 2-6 fastställdes var det ombytta roller.

Eftersom matchen inte innehöll så många händelser så avslutades den ett par minuter tidigare än matchen mellan Floda och Pixbo. Den aktuella ställningen i den matchen spreds ut i hallen och en spänd väntan inleddes.

Som bekant gick det Sävsjös väg denna gång och glädjen och lättnaden var påtaglig bland spelare, ledare och publik. Man hade återigen tagit sig till allsvenskt kval.