Herrarna vann kampen i Norrahammars Sporthall

fredag, 19 februari 2016 Posted in Herrar

Herrarna besegrade Barnarps IF på bortaplan under onsdagskvällen. En målrik kamp där herrarna återigen skaffade sig ett övertag i den andra perioden som man sedan aldrig släppte. Hemmalaget närmade sig under den sista perioden men Sävsjö höll ifrån och kunde inkassera en ny trepoängare under denna mycket spännande vecka...

Första perioden var jämn spelmässigt och det märktes att båda lagen inte ville bjuda på några större ytor i defensiv zon. En del chanser skapades men det dröjde drygt halva perioden innan matchen fick sitt första mål, då hemmalagets Anton Fridh satte dit bollen distinkt i krysset. Svaret från Sävsjö kom dock ganska omgående, när John Johansson bröt bollen på mittplan och serverade Kenneth Karlsson som inte gjorde något misstag.

Herrarna kunde även gå till periodvila i ledning, 1-2, efter att Christoffer Johansson satt dit bollen, framspelad av Robert Bjerhag.

Andra perioden var 1:10 gammal när Jesper Fransson hittade femte hålet och 1-3 var ett faktum. Assisten kom från Ulrik Weidman. Barnarp replikerade genom Dennis Svensson, men 2-4 kom strax därefter när Albin Hagelvik tryckte in bollen från nära håll, framspelad av C. Johansson. Efter 8:03 avslutade Weidman en kontring till 2-5, fint framspelad av Karlsson. 16 sekunder senare kunde Alexander Böhlin sätta 2-6 efter att Albin Svensson snott bollen bakom mål framför ögonen på Ek i Barnarpsmålet. Hemmalagets måltjuv Hjalmarsson stötte in 3-6 men minuten senare placerade J. Johansson in 3-7, framspelad av Martin Hallberg, och när C. Johansson (ass R. Bjerhag) tryckte in 3-8 vid 16:14 såg det väldigt bra ut för herrarna. Under samma minut kom dock 4-8 och när 5-8 gjordes i numerärt överläge för Sävsjö så var känslan att det var kontakt igen. Barnarp fick även chansen i numerärt överläge i slutet på andra och inledningen på den tredje perioden.

Sävsjöboxen höll dock tätt och spelet blev sedan lite mer tillknäppt. 8:18 tryckte R. Bjerhag in 5-9 framspelad av Jimmie Bergh, men återigen kom det ett svar under samma minut när Wrangle i Barnarp smet igenom ett lite väl passivt bortaförsvar. Hemmalaget utnyttjade sedan ett powerplay fram till 7-9 vid tiden 12:54. Minuten senare utökades ledningen till 7-10 genom ett snöpligt självmål, men endast 17 sekunder senare var bortaförsvaret lite för passiva igen och 8-10 trycktes in från nära håll. När Sävsjö drabbades av ytterligare en utvisning vid 15:42 så ökade spänningen ytterligare, men 21 sekunder senare stoppade en hemmaspelare bollen med handen. Istället kunde Sävsjö utnyttja ytorna i spel 4 mot 4 och sätta dit 8-11 genom Fransson/Karlsson och kvällens tre viktiga poäng var därmed säkrade.

En svårspelad match med mycket kampsituationer och ett vilt kämpande Barnarp som skapade liv i en match som ett tag såg avgjord ut.

Nu gäller det för herrarna att ladda om och försöka få bukt på eventuella skavanker med detta roliga men något slitsamma spelschema. På lördag väntar en ny viktig och spännande drabbning, när man beger sig till Lerum för att ta sig an Floda IBK.