Skip to main content
Imponerande seger mot Hovslätt

måndag, 14 oktober 2013 Posted in Herrar

Herrarna vann på söndagen det tidiga toppmötet mot Hovslätt med klara 8-2. Imponerande slutresultat där man visade på effektivitet och fortsatt tät defensiv.

I Sävsjö har förstafemman haft svårt att hitta mål i de första matcherna. I matchinledning mot Hovslätt lossnar det rejält och efter 13 minuter har man gjort tre mål...

...genom Robert Bjerhag, Martin Hallberg och Jimmie Bergh. Hela laget är på gång och det tvingar även fram en timeout hos hemmalaget efter endast 5.27 in i första perioden.

Om första perioden går till Sävsjö med ett märkbart frustrerat hemmalag så är det lite ombytta roller i andra. Hovslätt tar mer över taktpinnen och när inte Sävsjö kan förvalta sitt powerplay reducerar istället hemmalaget ledningen till 2-3. Efter ytterligare en utvisning för Hovslätt vänder vinden och Markus Eriksson gör 4-2 . Strax följer Robert Bjerhag upp med 5-2 på en snygg kontring.

I sista blir det aldrig riktigt match av det, utan mer transportsträcka mot slutsignalen. Robert Bjerhag får fullborda sitt hattrick medan Markus Eriksson och Ulrik Weidman gör att slutresultatet skrivs till 8-2.

-Ett resultat som vi är väldigt nöjda med, samtidigt som jag ändå tycker vi slarvar väldigt mycket och släpper till onödiga lägen, kommenterar tränare Per Swärdh.

Hela laget får ett plus för matchen i sin helhet, men vi tror att det finns ytterligare lite att slipa på innan formtoppen är där. Nu väntar Vimmerby på fredag k 20.00 Sävsjö Sporthall!

Noterat:

• Matchen inleds av två backmål – tummen upp.
  • Robert Bjerhag gör hattrick – fler sådana!
  • På läktaren såg vi Vetlandas tränare på spionuppdrag och även forne SMT reportern Peter Svärd
  • I backuppsättningen har vi tre omskolade forwards (Hallberg, Ulrik, Max) en omskolad målvakt i tidigare smålandslagsmålvakten Jimmie Bergh och två renodlade backar i Björn och Gustav.
  • Fem insläppta mål på tre matcher är riktigt bra
  • Månsarp släpper in mycket mål men skakar återigen bra motstånd denna gång Olofström.