Foto: Tero Väisänen

Inför hemmapremiären med Frida Björkman

lördag, 08 oktober 2016 Posted in Damer

På söndag är det dags för våra damer att beträda Sporthallsgolvet för hemmapremiären. Matchstart kl 13.15 mot Olofströms IBK. Eftersom Värnamo drog sig ur så blev det spelledigt förra helgen för våra tjejer. Olofström kommer till Sävsjö med två segrar i bagaget. En av dessa i sudden death. Det är alltså upplagt för en tuff match där vi såklart hoppas att Sävsjö-tjejerna kan bärga tre poäng.

Inför matchen tar vi pulsen på Frida Björkman, som länge varit med och är en av de rutinerade spelarna i ett ungt Sävsjö-lag. Frida var med när Sävsjö kvalade mot Olofström till dåvarande division 1.

HUR ÄR LÄGET OCH ÄR DINA KVARTSAMTAL FÄRDIGA SÅ DU KAN HÅLLA FOKUS PÅ MATCH I HELGEN? 

Läget är bara bra! Jajemen, i onsdags blev jag klar så nu har mina elever nya mål att sträva efter.

VAD SPELAR DU PÅ FÖR POSITION? 

Jag är högerback nu sen några år tillbaka, i min ungdom spelade jag forward. 

VAD KAN VI FÖRVÄNTA OSS AV DIG TILL HELGEN? 

Ni kan förvänta er ett hårt jobb i försvaret och några goa passningar framåt. 

OM DU TITTAR TILLBAKA PÅ TRÄNINGARNA VEM SKULLE DU SÄGA UTMÄRKT SIG MEST OCH KOMMER GÖRA BRA IFRÅN SIG PÅ MATCHEN? 

Jag tror att Johanna kommer att göra en grym match i målet. Hon har utvecklats mycket redan under denna säsong. Hon snackar bra i kassen vilket underlättar för oss backar och hon har bjudit på fina räddningar under de senaste träningarna.  

HUR ÄR DET I LAGET INFÖR HELGEN, SKADOR, SJUKDOMAR?

Vi har ett par på skadefronten och även några förkylningar men dem hoppas jag inte påverkar matchen. 

NYA TRÄNARE? HUR ÄR KÄNSLAN? 

Känslan är bra, de har gjort ett gott intryck. De visar ett stort engagemang och har en bra inställning som smittar av sig på oss spelare. Det märks att vi har samma mål i sikte och viljan att vinna varje match!


HUR GÅR TANKARNA INFÖR HEMMAPREMIÄREN, OCH HUR TROR DU MATCHEN KOMMER SE UT? 

Det ska bli riktigt roligt att få lira i hemmaborgen igen, det är där vi är som bäst! Matchen tror jag kommer att bli jämn och tuff men väldigt rolig att spela. 

VAD VET DU OM OLOFSTRÖM IBK? VÅGAR DU TIPPA NÅGOT RESULTAT? 

Jag vet att de är ett hårt slitande lag. Säsongen 14/15 mötte vi dem i serien och det slutade med en hemmavinst och en bortaförlust. Vi gick båda till kval där vi möttes i sista omgången. Tyvärr drog Olofström det längsta strået och fick platsen i dåvarande div 1. Deras säsong där blev lika kortvarig som vår när vi gick upp säsongen 12/13, men vi vet vilket stort kliv det är att faktiskt gå upp en division. De verkar ha tappat en del nyckelspelare men det gör inte att vi underskattar dem på söndag!! 


Vi ses i hallen på söndag kl.13.15!!