Inför Lagan IBK

Inför Lagan IBK

torsdag, 16 februari 2017 Posted in Herrar

Smålands IBF har som vanligt intervjuat Per Swärdh, vilket har blivit en trevlig tradition inför hemmamatcherna. Dessa intervjuer hittar man på www.innebandy.se/smaland dagen innan matchen ska spelas. Här kan ni läsa vad Per har att säga inför kvällens derby:

INFÖR MATCH
Sävsjö IBK – Lagan IBK     
När: 16 februari 20.00  
Var: Sävsjö Sporthall 

Det återstår fyra omgångar av division ett-innebandyn och nu börjar det dra ihop sig i kampen om kvalplatserna. Just nu ligger Sävsjö femma i sammandraget, två poäng från fjärdeplatsen som innebär kval.
– Det är jämnt och spännande och kommer inte att avgöras i den här omgången heller, säger tränaren Per Swärdh.
– Det är slutspelskaraktär på varje match nu och man får använda klyschan en match i taget, sedan får man se hur långt det räcker. Det går att räkna på poäng hit och dit, men man får inte titta för mycket utanför ramarna utan fokusera på utmaningen man har här och nu.

Laget är i bra form med fyra segrar på de fem senaste, där man enbart förlorat mot serieettan Åstorp.
– Jag sa för tre, fyra omgångar sedan att de kommande matcherna skulle peka ut riktningen för oss och det har de gjort. Åt ett positivt håll. Nu är vi med och tampas om kval istället för att slåss för att hålla oss kvar. Oavsett om det blir kval eller inte så har vi gjort en bra säsong eftersom vi tappade lite spelare inför säsongen och har fyllt på med yngre spelare. Men det är klart, när man är så här nära ett kval så vill man så klart dit, det är inget att hymla om.

Senast slog man tillbaka nykomlingen och bottengänget Palmstaden med 14-9.
– Vi tog alldeles för lätt på defensiven och att släppa in nio bollar är inget man är stolt över. Vi tummade en del på försvaret och att släppa in fem hade varit okej, men nu blev det lite för mycket raggarinnebandy. Däremot är vi nöjda med så många mål framåt, det skapar självförtroende i de situationerna.

Faktum är att Sävsjö hade nio olika målskyttar och att hela elva spelare noterade sig i poängprotokollet.
– Många har höjt sig efter jul, många har börjat inse allvaret. Kul att så många gör mål, det ser jag enbart som en styrka.

Nu väntar en riktig sexpoängsmatch i kampen om kvalplatserna då Lagan kommer på besök. Laget, som Sävsjö 6-3-vann mot i höstas, ligger en placering och två poäng bakom i tabellen.
– Vi ska inte fundera för mycket eller rätta oss efter dem, vi ska lägga energi på oss själva och det vi ska påverka. Vi ska inte tänka för mycket på vad som händer om vi vinner eller förlorar, utan bara göra det bästa av matchen och sedan gå vidare till nästa. Vi måste ha kul och njuta av stunden att få spela en rolig match som har stor betydelse. Vi brukar ha en förmåga att höja oss i matcherna som betyder något, säger Swärdh.
– Sedan måste vi så klart uppträda professionellt, föregå med gott exempel och rätta till försvarsspelet jämfört med senast. Vi vet att vi kan göra mål, men vi måste täta till lite bakåt. Trots att det är några mil mellan oss och Lagan så brukar det bli matcher med lite derbykaraktär, heta och tuffa matcher, och det tror jag båda lagen gillar.

LÄGET I LAGET
Sävsjö har ingen frånvaro.
– Vi har varit hela och friska ett tag och det har gett resultat både på träningar och matcher, säger Per Swärdh.

HÅLL ÖGONEN PÅ
Kaptenen Ulrik Weidman.
– Många är bra nu, men det finns ännu mer att plocka ur Ulrik Weidman, säger Per Swärdh.