Inför match med våran Kapten #22 Frida Thalin

Inför match med våran Kapten #22 Frida Thalin

fredag, 10 februari 2017 Posted in Damer

Imorgon möter våran damer FBC Kalmarsund. Välkomna till sporthallen klockan 16.00. Vi ses där!

Hallå Frida!

Hur är läget? Det blir mycket innebandy och Ica för dig, hinner du med Emil(sambo) och huset något?

Hejhej. Läget är helt under kontroll. Innebandyn är en stor del av mig och har varit sedan barnsben, jag började redan som 8-åring så den får han konkurera med, för den betyder mycket för mig. Självklart skulle jag vilja att det fanns mer än 24 timmar på ett dygn så jag kunde få lite mer tid med Emil. Men är man lyckliglottad och ha en partner som han vid sin sida som stöttar än så funkar allt. I huset rullar det på och vi trivs otroligt bra. Vi ser fram emot kommande renoveringar.  

Du bakar ju vår omtalade och goda SIBK-Limpa på jobbet, är den någon storsäljare?

Den har gjort succé, jag trodde faktiskt aldrig att den skulle bli så omtyckt. Tvivlade inte en sekund när chefen frågade om vi ville testa detta. För mig var svaret ja utan och tveka. Ett gott flerkornsbröd från Fazer där 5:- för varje såld limpa går till damverksamheten. Så passa på och köp den nu innan säsongen tar slut för då blir det uppehåll och till nästa säsong får vi se om vi får fortsatt förtroende. Min chef är högsta ansvarig för detta och jag tycker det är väldigt kul att han tror på oss, samt att han ger oss denna chans. Tusen Tack!

Du har ju fått äran att bära kaptensbindeln i år, hur känns det att fått detta förtroende och hur är din roll som kapten?

Det känns riktigt kul att laget gett mig detta förtroende! Innebandy har alltid legat mig oroligt varmt om hjärtat och ett få rollen som kapten i detta lag är en ära. Blev lite smått rörd när jag fick beskedet. Jag tror nog att min roll är väldigt neutral, det viktigaste för mig är att vårt lag oavsett vad drar åt samma håll, både i med och motgångar och det tycker jag verkligen att vi har lyckats med. Vi har en´mycket bra lagsammanhållning och det känns som stämningen i laget är go.  

I helgen blev det äntligen en vinst efter tre sura förluster, det måste ha varit skönt?

Jag fick frågan av en kund på jobbet om vi hade grus i maskineriet? Vi ställdes mot bra lag och det räckte inte hela vägen. Det är lätt att självförtroendet får sig en riktig smäll när det blir några förluster, men vi reser oss och det är det som är det viktiga. Så efter förra helgens match mot CL såg vi till att få bort gruset och det är bara att fortsätta ånga på.

På lördag (11/2) möter ni FBC Kalmarsund hemma, vad har du för erfarenheter av detta lag? Hur tror du att matchbilden kommer se ut denna eftermiddag?

Det är ett lag med fart och många löpstarka tjejer som inte ger sig i första taget, slitstarka. Sist vi möttes hade vi inte marginalerna på vår sida och ibland kan det verkligen behövas.  På lördag tror jag att vi kommer att komma ut starka. Vi har många erfarenheter i bagaget som vi har byggt vidare på. Många lärdomar rikare och veckans träningar har sett ruskigt bra ut. Vi har tre bra formationer och jag hoppas och tror att allt kommer klaffa.  Vi har många som börjat ta för sig och utvecklats väldigt mycket denna säsong.

Hur ser läget i laget ut inför helgen?

Läget i laget ser stabilt ut, vi har gjort två riktigt bra träningar denna vecka och nu får vi se hur långt det räcker. Dock har jag den tråkiga nyheten, vår #11 Frida Björkman har tyvärr skadat sitt knä och det är ovisst om hon kommer kunna spela mer denna säsong. Hon har en erfarenhet av många års innebandy så vi är glada att hon kommer finnas med vid sidan! #5 Annie Warrén är tyvärr bortrest. En glädjande nyhet är att Ellen Hellerstedt är tillbaka på banan efter en tids uppehåll. Samtidigt som Johanna Birgersson är tillbaka i målet efter en tids frånvaro och det är vi väldigt glada över.

Till sist, vågar du tippa något resultat?

Jag tror att det kommer bli en tuff och jämn match men jag tror att vi denna eftermiddag vinner med 5-2 .