Oavgjort mot IBK Vöikers

Oavgjort mot IBK Vöikers

fredag, 30 augusti 2013 Posted in Herrar

Under torsdagkvällen var det åter dags för herrarna att stöta på motstånd från högre serier. Detta då IBK Vöikers som förra året imponerade i division 2 och tog steget upp till ettan kom på besök.

Motståndarna fick till en början hålla i taktpinnen, men det syns att Sävsjö grabbarna nu börjar komma in det högre tempot efter flera matcher mot bra motstånd. Det ledde till att man snart etablerade tryck i motståndarzon allt längre perioder....

Matchen var jämn och inget av lagen var sugna på att släppa till målchanser. Men några mål blev det:

0-1 - IBK Vöikers fick ta ledningen på ett distansskott som tar oturligt på en back innan den går in i mål.
1-1 - Albin Hagelvik serverar Ramus Nilsson i powerplay
1-2 - Ett slumpmål där Gustav Karlsson blir lite otursgubbe, sånt som händer...
2-2 - Ännu ett mål i powerplay. Robert Bjerhag hittar krysset med en riktig rökare.
3-2 - Snyggt framspelad av Kenneth Karlsson gör John Johansson inga misstag.
3-3 - Ett läckert mål i bortre gaveln otagbart för Jonsson i målet.

Slutresultatet skrevs alltså till 3-3. Stabilt försvarsspel och tränarna ser ut att ha hittat rätt med lagets positionsspel. Ett litet extra utropstecken får vi sätta på Max Rydahl, samtidigt som många spelare gör det väldigt bra, inte minst rutinerade Robert Bjerhag och båda målvakterna Mikael Jonsson och Filip Andersson.

Ska man plocka fram lite små saker är det allt för många felpass i uppspelsfasen som blir kontringar samt att det ibland blir lite dåligt tryck på mål trots att man har boll i anfallszon. 

Nu väntar intressant match på måndag mot Mickael "Bagarn" Engdahls IBK Husar som ser ut att fått ihop ett riktigt bra lag i division 3.