Skip to main content
JAS segrade i premiären

tisdag, 22 oktober 2013 Posted in Herrar

Sävsjö inledde alltså Juniorallsvenskan med att inkassera tre poäng i bortamatchen mot IBF Tranås i onsdags. Det blev tillslut en ganska klar seger, men vägen dit var inte helt fläckfri.

Som många känner till är hallen i Tranås av modell mindre. Ytorna var inte riktigt vad Sävsjölaget är vana vid, vilket de också fick erfara under matchen. Tranåsspelarna var aggressiva i sitt försvarsspel vilket ledde till mindre tid med boll, vilket i sin tur ledde till relativt hafsigt spel från båda lagen.

Första perioden ägs ändå av bortalaget som skapar en del chanser, men som har svårt att förvalta dem. I periodens sista minut kan Sävsjö dock ta ledningen när Max Rydahl trycker in ett dragskott från högerkanten intill målvaktens förstastolpe, framspelad av kapten Rasmus Svensson.

I matchens andra akt får Sävsjö lite mer ordning i sitt spel när besluten tas snabbare och 0-2 kommer på frislag när John Johansson får bollen serverad av Alexander Böhlin. Tranås får lite senare ett powerplay som Sävsjö reder ut men efter drygt halva matchen utnyttjar hemmalaget en felstuds och kan reducera till 1-2. Repliken låter dock inte vänta på sig när Albin Svensson slår in 1-3 från slottet, och återigen är det Rasmus Svensson som står för framspelningen. Sävsjö fortsätter sedan trycka ner Tranås i egen zon men inga fler mål tillkommer i perioden.

Däremot kommer 1-4 i tredje periodens sjätte minut när Albin Svensson påpassligt gör sitt andra mål för dagen efter en retur på Hugo Peterssons avslut. Minuten senare reducerar hemmalaget till 2-4 och efter det målet står matchen och väger lite. Tranås drabbas av en utvisning men Sävsjö lyckas inte utnyttja detta, och det är inte förrän John Johansson kan placera in sitt andra mål för dagen ute från vänsterkanten som spänningen släpper lite i Sävsjölägret. Då har matchuret hunnit ticka upp till 18.14. 2-6 kommer dryga minuten senare när Sävsjö rullar upp Tranås fint och John Johansson kan fullborda sitt Hattrick, framspelad av Martin Rosengren. Sävsjö hinner också göra 2-7 när Rasmus Svensson flippar in bollen, framspelad av Albin Svensson, innan matchen är slut.

Segern känns rättvis, men man fick slita hårt mot ett aggressivt Tranås som stängde ytorna på ett förtjänstfullt vis. Tränarna tycker ändå att det var en okej premiär:

”Lite stressigt stundtals men det fanns ändå positiva sekvenser av spelet att ta med sig. Vi åkte upp och tog våra tre poäng, vilket var det väsentliga”.

Nästa utmaning för våra juniorer blir en svårare nöt att knäcka. Ett Linköping som inledde med att köra över Husqvarna borta står på schemat nu på fredag. Mer om den matchen kommer under veckan.

John Johansson gjorde hattrick i matchen.