Skip to main content
Kapten Ulrik visade vägen med fyra mål

lördag, 02 november 2013 Posted in Herrar

Höstrusk med regn och kalla vindar, men vad gör det när herrarna bjuder på läcker och värmande innebandy? På fredagskvällen stod Månsarp på andra sidan planhalvan. Ett lag som varit nära att ställa till det flera gånger för topplagen i serien. Men denna gång var Sävsjö alltför tuffa och kapten Ulrik Weidman visade vägen med fyra mål i en match som slutade 11-4.

Direkt från start satte Sävsjö igång i ett högre tempo än Månsarp. Gästerna kontrade, men ägde aldrig boll några längre stunder...

Istället visade Sävsjö prov på tålamod och alla femmor skapade ordentligt tryck på Månsarps målvakt sävsjö bekantingen David Andersson. David fick en tuff kväll med inte mindre än 46 skott på sig.

Period 1

Firma Weidman/Eriksson var det som levererade under den inledande perioden. Nyförvärvet från Bodafors levererade snygga passningar och Ulrik avslutade distinkt. Snyggast kanske en frislagsvariant i slutet på perioden som friställer Ulrik som placerar bollen i öppen kasse fram till 4-1.

Period 2

Segern känns aldrig hotad under matchen, lager agerar tryggt och det är få gånger man bjuder på chanser. Även andra perioden bjuder på ett hattrick. Det är signerat Jesper Fransson som verkligen hittat in i sin roll i första femma, sliter förtjänstfullt och hittar ständigt förlupna bollar framför motståndarkassen. Även Robert Bjerhag och John Johansson får göra mål och 8-2 står det inför sista perioden.

Period 3 – matchens snyggaste mål

I sista perioden börjar Månsarp hänga med huvudet och spelet blir därefter. Totalt nio utvisningsminuter drabbar gästerna och det är då Jimmie Berg bjuder på matchens mål. Det är inte ofta man får se en soloraid i powerplay, men Jimmie på sin point-position trixar sig med bländande teknik igenom en snitslad bana av vilt fäktande Månsarp-spelare. Han ser ut att tappa bollen precis innan skottögonblicket, men slänger sig och får till en backhand i fallet, som går i stolpen tillbaka på målvakten och in. Stort jubel i Sporthallen och det blev om möjligt än mer applåder när sedan Albin Svensson i sitt för matchen andra byte får sätta dit slutresultatet 11-4.

Summerat:

En kul match att titta på, och från läktaren känns det som om tränarna ingjutit mer trygghet i spelet än i premiäromgångarna. Det skapas mer tryck på motståndarkassen och man tillåter aldrig Månsarp att slappna av och känna sig trygga i egen zon. Spelar man så är det jobbigt / nästa omöjligt att orka försvara sig i 60 minuter.

Men som tränare är man ju aldrig nöjd:
- Tycker vi släpper för billiga mål och slarvar på mittplan och i markeringen, kommenterade Pelle Svärdh efter matchen.
Men han kan ändå vara ganska nöjd och nu fokusera på nästa match mot Värnamo på söndag. Ett lindansade gäng förra säsongen som nu verkar ha spelat upp sig och ligger 6:a i en något haltande tabell.

19.08 Utvisning U2

Kapten Ulrik visade vägen med fyra mål Kapten Ulrik visade vägen med fyra mål Kapten Ulrik visade vägen med fyra mål Kapten Ulrik visade vägen med fyra mål Kapten Ulrik visade vägen med fyra mål Kapten Ulrik visade vägen med fyra mål Kapten Ulrik visade vägen med fyra mål Kapten Ulrik visade vägen med fyra mål Kapten Ulrik visade vägen med fyra mål Kapten Ulrik visade vägen med fyra mål Kapten Ulrik visade vägen med fyra mål Kapten Ulrik visade vägen med fyra mål Kapten Ulrik visade vägen med fyra mål Kapten Ulrik visade vägen med fyra mål Kapten Ulrik visade vägen med fyra mål