Ny seger för herrarna när man tog emot Skövde IBF

fredag, 04 december 2015 Posted in Herrar

Herrarna bärgade tredje raka trepoängaren när Skövde var på besök. Överlag var det en stabil laginsats förutom en liten dipp i slutet av den första perioden. Slutsiffrorna skrevs till 14-5 och det bjöds på många fina mål...

Det finns ett härligt flow och en go inställning i laget vilket ledde till att man återigen öppnade matchen mycket starkt. Redan efter 28 sekunder kunde Albin Hagelvik öppna målskyttet på pass från Robert Bjerhag och efter sjutton spelade minuter hade Sävsjö skaffat sig en 7-1 ledning. Publiken hade då fått se många fina kombinationer som resulterat i minst sagt fin utdelning. Kanske trodde både publiken och spelarna att segern då var hemma och därmed slappnade av? De avslutande tre minuterna av perioden gick det nämligen inte att känna igen Sävsjö-laget, vars enkla och effektiva spel som gett bra skörd tidigare i perioden försvann lite. Skövde visade att man inte kan bjudas på för mycket och bortalaget lyckades reducera tre gånger om innan perioden var slut.

I periodpausen pratade man i Sävsjö-lägret om att gå in och ta tag i spelet igen och så blev fallet. Sävsjö vinner den andra perioden med 2-0 sedan Albin Hagelvik och Robert Bjerhag gjort varsitt mål. Hemmalaget kontrollerar spelet och gör en fullt godkänd period.

Den tredje perioden inleds sedan på bästa sätt, sett ur Sävsjö-ögon, då ledningen utökas till 10-4, efter en fin upprullning hemifrån eget mål som avslutas med att Ulrik Weidman sätter dit bollen i mål på pass från Kenneth Karlsson. Drygt två minuter senare gör Christoffer Johansson 11-4 sedan Kenneth Karlsson återigen spelat fram. Christoffer gjorde en mycket fin insats och valdes välförtjänt till matchens lirare. Sävsjö svarade för en stabil tredjeperiod och fyra minuter efter Christoffers mål hittar Martin Hallberg fram med en diagonalare till Jesper Fransson som avslutar snyggt. I ett efterföljande boxplay lyckas Christoffer sno åt sig bollen vid mittplan och fullborda sitt hattrick med ett kliniskt avslutat i friläge. Då fem minuter återstår av matchen skadas Skövdes målvakt oturligt när han får en oavsiktlig smäll mot huvudet. Situationen mynnar ut i två minuters utvisning för Sävsjö. I samma stund protesterar dock en spelare i bortalaget mot ett domslut i en tidigare situation vilket även det leder till två minuter på botbänken och spel i 4 mot 4 väntar. Under dessa två minuter får publiken se två mål. Först är det bortalagets Alexander Bylund som reducerar innan Ulrik Weidman kan göra sitt andra mål för dagen och fastställa slutresultatet.

Sävsjö gjorde vad man skulle denna lördageftermiddag och tog hem de tre poängen som gör att man hänger med i toppen av tabellen. Nu väntar ännu en hemmamatch då tabelltvåan Pixbo Wallenstam IBF kommer på besök. Mer info om den matchen kommer under fredagen.

Målskyttar Sävsjö: Christoffer Johansson 3, Ulrik Weidman 2, Robert Bjerhag 2, Albin Hagelvik 2, Albin Svensson, Philip Blixt, Jesper Fransson, Jimmie Bergh, Max Rydahl.

Assist Sävsjö: Kenneth Karlsson 4, Robert Bjerhag 3, Albin Hagelvik, Martin Hallberg, Philip Blixt, Jimmie Bergh, Christoffer Johansson.