Poäng efter stark slutforcering

onsdag, 23 december 2015 Posted in Herrar

Herrarna räddade upp en svag inledning av bortamatchen mot Borås med en stark slutforcering i den sista perioden. Man tog matchen till förlängning efter att ha vunnit den avslutande perioden med 5-0 men väl i förlängningen var det hemmalaget som drog det längsta strået. Trots upphämtningen var det besviket i Sävsjö-lägret efteråt men om man kikar i tabellen så ser man ändå att poängen var viktig då Borås placerar sig strax bakom våra herrar.

De senaste matcherna har vi varit vana vid att Sävsjö öppnar målskyttet men så var inte fallet under lördagseftermiddagen. Istället kunde hemmalagets Pontus Ränk göra 1-0 i powerplay efter att Jimmie Bergh drabbats av en tveksam utvisning. Borås gör även 2-0 och 3-0 innan Christoffer Johansson kan reducera med ett snyggt skott i nättaket. Detta sker i numerärt underläge och är bland det sista som sker i perioden. Borås spelar ett tajt försvarsspel där Sävsjö tillåts ha mycket boll, även i anfallszonen. Man lyckas dock inte skapa jättemånga heta chanser utan rullar mest boll runt försvaret utan att ta sig in i slottet framför Borås mål. Kanske är man lite för bekväma?

Den andra perioden följer ungefär samma mönster där Sävsjö tillåts ha mycket boll samtidigt som Borås är effektiva när lägena väl ges. 3:30 in i perioden reducerar Sävsjö återigen, denna gång via en fin prestation av Albin Hagelvik där han tråcklar med sig bollen och hittar en lucka i bortre delen av målet. Assisten kommer från Jesper Fransson. Bara 21 sekunder senare får hemmalaget ett slumpmål och man gör även 5-2 tre minuter senare. När halva perioden är spelad kan Robert Bjerhag reducera på pass från Christoffer Johansson men sedan följer några mindre lyckosamma minuter för Sävsjö. Borås är vassa i sina omställningar och när Sävsjö slarvar så straffas man hårt vilket leder till att ställningen är 8-3 inför sista perioden.

I pausen pratas det i Sävsjö-lägret om att det långt ifrån är över men att det kommer krävas en rejäl uppryckning om matchen ska gå att vända. Man hoppas på ett tidigt mål som man sedan kan köra vidare på. Och tidig utdelning är precis vad man får. Efter dryga två minuter gör Robert Bjerhag sitt andra mål för dagen och reducerar således till 8-4. Sävsjö sätter en hög press och spelar mer desperat och med en annan intensitet jämfört med de två första perioderna. Man radar upp fina chanser men en ytterligare reducering dröjer tills nio minuter har spelats, då Jesper Fransson sätter dit den efter frispelning från lagkapten Ulrik Weidman. Jakten på poäng kommer dock av sig något när samme Fransson drabbas av en utvisning tre minuter senare. Men jakten skulle återupptas. 14:17 in i perioden assisterar Martin Hallberg lagkamraten Albin Hagelvik som reducerar ställningen till 6-8. Exakt två minuter senare blir det ytterligare nerv i matchen då Jimmie Bergh hittar nätet från sin backplats. Och kvitteringen skulle komma. Upphämtningen fullbordas samtidigt som Hagelvik fullbordar sitt hattrick och detta sker med två minuter kvar av ordinarie tid. Under de avslutande minuterna skapas inga chanser av det vassare slaget och förlängning väntar. Väl i förlängningen tar hemmalaget revansch efter det bittra tappet och kniper extrapoängen redan efter 39 sekunder genom Gabriel Svensson. En match med två ansikten är därmed till ända och återigen har vi fått uppleva hur fort det kan gå i innebandy.

Nu väntar lite julledighet innan Partille kommer på besök till Sporthallen 9/1 klockan 15:00. Revansch finns då att utkräva, inte minst från Borås-matchen, men även från förlusten i Partillebohallen tidigare under säsongen.