Poängtapp mot Vimmerby IBK

måndag, 21 oktober 2013 Posted in Herrar

I fredags var det dags för hemmamatch igen denna gång mot Vimmerby IBK. Ett starkt motstånd visade det sig, och efter ett oavgjort resultat efter full tid drog gästerna längsta strået i sudden death. Slutresultat 6-5.
Matchen var väldigt jämn rakt igenom...

...och båda lagen visade upp bra försvarsspel. Men det som skiljde lagen åt under de två inledande perioderna var Sävsjös individuella misstag kombinerat med Vimmerbys effektivitet. Jonas Friberg hos gästerna var omutlig när lägen dök upp och var i mångt och mycket en avgörande faktor.

Det var först i sista perioden när hemmalaget fick kniven mot strupen som man skapade riktigt bra tryck i anfallszon. Säkert även lite av den orsaken att Vimmerby sjönk allt lägre för att försöka försvara sina tre poäng. Anförda av Robert Bjerhag vände Sävsjö då till 5-5, innan Vimmerby som tidigare nämnts fick avgöra i sudden.

Ett rättvist resultat sett över hela matchen. Sävsjö kan mycket bättre och vi hoppas att man kan nå upp ytterligare i nivå till den tuffa bortamatchen mot Färjestaden nu på söndag.

Lite sent referat denna gång, inte på grund av resultatet, men tiden räcker inte alltid till…
Kompletterande bilder kommer under veckan!