Målskyttar i premiären borta mot Ingelstad

Premiärseger i Ingelstad

fredag, 27 september 2013 Posted in Herrar

Premiärseger för herrarna med 6-2 borta mot Ingelstad. Riktigt skön seger och tjugotalet glada Sävsjö-supportrar fick jubla på läktaren.

Första perioden präglades av...

...mycket nerver och krampaktigt spel. Trots det går laget till pausvila med ledning 1-0. Premiärmålskytt Albin Hagelvik snyggt assisterad av Marcus Eriksson.

-Lite nerver i första där det studsar och har sig, men att gå till periodvila efter första med ledning har vi inte varit bortskämda med , menar tränare Per Svärdh.

Man kan väl mer eller mindre säga att utvisningarna haglar över Sävsjö, som kanske inte riktigt anpassat sig till det fysiska spel som tillåts i division 2. Men boxplay verkar fungera ypperligt och de fem utvisningar man får över hela matchen resulterar inte i något mål bakåt utan istället ett mål framåt.

I andra perioden är det mycket ställningskrig, men liksom övriga perioder det är det Sävsjö som för spelet. Stabilt försvarsspel och ineffektivitet framåt enkelt sammanfattat. Det mål som görs i andra perioden är också ett Sävsjö mål. Nyförvärvet Filip Fransson gör 2-0 på en tilltrasslad situation framför motståndarkassen.

Redan efter dryga fem minuter i sista perioden har Sävsjö ryckt till sig en 4-0 ledning genom två ggr Karlsson (Kenneth och Gustav). Men Ingelstad får också snabbt reducera till 1-4. Snart är ordningen återställd genom redan nämnt mål i boxplay signerat Robert Bjerhag (5-1).
Avslutningen bjuder sedan på ett mål vardera för lagen. Kapten Ulrik gör 6-1 innan matchen avslutas genom ett straffmål av Ingelstads Lukas Kvarnsjö.

-Hallberg gör en grym insats på sin backposition och Mikael Jonsson agerar mur i målet, kommenterar Per Svärdh direkt efter matchen.

Laget kan lägga premiären bakom sig och fokusera på fredagens hemmapremiär mot Lessebo.

Noterat:
Olofström imponerar med en stabil seger mot 10-2 mot Lessebo.
Vetlanda står för en grym upphämtning efter 7-2 underläge som vänds till seger 11-8.
Jonas Karlsson blir ny däckbärare efter sin snackutvisning?
Alla på McDonalds ställer sig upp när SIBK kliver in efter matchen (möjligen Sävsjö supportar?!)