Sävsjö IBK-Husqvarna IK 4-6 (0-1,2-4,2-1)

måndag, 11 november 2013 Posted in Damer

Efter 2 sena sjukanmälningar på backplatserna under uppvärmningen fick 15 åriga Ellen Hellersted hoppa in i hetluften och göra debut i Dam A och kampera ihop med Kapten Holmstedt på backplatsen. Och som hon sen gjorde det; helt utan respekt gick hon in och körde järnet.

Nervös inledning från bägge lagen då mycket stog på spel.

3,53 tilldöms SIBK straff efter slag. Straffen bränns och SIBK får PP som dock inte resulterar i något mål.
12,41 gör HIK 0-1.
14,49 gör Amanda J ett bra utkast och friställer Josefine G som tyvärr HIK målvakt räddar.
19,05 Sabbe M får ett friläge som även det blir resultatslöst.
Skotten i första periden slutar 7-9.

Andra perioden och Sävsjö är helt inställda på att gå ikapp och förbi, men HIK ville annat och 01.53, 02,23 & 02,48, alltså på
55 sekunder, lyckas HIK göra 3 mål. Sävsjö tar timeout och gör även ett målvaktsbyte. I timeouten snackas det om att försöka göra match av det här trots uppförsbacken.
04,39 drabbas SIBK av utvisning men HIK lyckas inte få till någon farlighet.
05,54 drabbas HIK av utvisning, inget mål från Sävsjö på den dryga minuten powerplayspel.
09,10 1-4 genom Sabbe M, pass Alex B.
13,02 HIK utvisning och bra snurr på PP´t vilket 14,11 resulterar i mål genom Lollo T, pass Josefin G.
Det känns som att Sävsjl efter detta rycker upp sig lite och laget känner att de är på gång, men tyvärr; 16,15 Kalldusch, 2-5 HIK
17,00 HIK utvisning som SIBK inte lyckas förvalta.
Skotten slutar 13-11.

3e perioden
Sävsjö lägger in högsta växeln framåt och pressar ner HIK i egen zon direkt.
05,41 3-5 Josefine G, pass MV Johanna B,
07,27 HIK utvisning, tyvärr ingen utdelning denna gången heller trots bra powerplayspel. HIK försvarade sig bra och skotten tog i täck eller räddades av MV.
HIK går på knäna och försöker inte ens spela sig ur pressen, alla bollar lyfts ner i Sävsjös zon som
vänder tillbaka direkt.
16,34 4-5 Jennie B, pass Stina A och SIBK har flera lägen och stänka in kvitteringen men det vill sig inte riktigt.
19,56 lämnar HIK försvarszonen och gör 4-6
Skott 13-4 (33-24)