Sävsjö överlägset Färjestaden

måndag, 27 januari 2014 Posted in Herrar

Sävsjö IBK spelade på söndagen in sin sjunde raka seger under ordinarie tid. Färjestadens IBK hade ingenting att sätta emot det formstarka hemmalaget som vann med stora siffror utan att för den sakens skull imponera.

Färjestaden gästade Sävsjö Sporthall i sista matchen av omgång 16. Ett Färjestaden som efter en bra start av serien haft en rejäl svacka och bara vunnit en match sedan slutet på november.

Bortalaget kom dit utan någon av de spelare som gjorde poäng i senaste mötet på Öland.
Och trots förstärkning av Kalmarsundsbacken Jacob Lingmerth som för dagen var utsedd till lagkapten hängde inte Färjestaden med när Sävsjö rivstartade matchen.
Efter sex och en halv minut står det 3-0 på tavlan efter mål av Markus Eriksson, Albin Svensson och Robert Bjerhag. Kanonstart!

Kommande 13 minuter påbörjar hemmalaget en avslappningsövning och tappar det mesta av det som gjordes bra första sex. Ledning 3-0 efter första perioden är klart godkänt men inställningen andra halvan av perioden var nere på en lite väl låg nivå.

Andra periodens första tio är snarlika de avslutande av första. Dåligt tempo och slarvigt spel leder till att firma Swärdh och Karlsson beslutar att ta Time Out. Olyckligt nog lyckas bortalaget efter ett långt anfall reducera innan närmaste avblåsning och Mikael Jonssons nolla var spräckt. Ett bra efterföljande byte leder till att Jesper Fransson gör 4-1 och Sävsjö får mer andrum.

Drömmål i 3 mot 5
13 minuter in i andra perioden tar Sävsjö två utvisningar inom loppet av 26 sekunder och Fibken får via det ett gyllene läge att ta sig in i matchen.
Robert Bjerhag nyper åt sig bollen i 3 mot 5 och hittar Jimmie Berg som av oklar anledning inte satsar på att döda tid. Istället väljer han att tunnla motståndare och skicka in 5-1 till Sävsjö. Ett av årets vackraste!

Publiken kommer igång och efter en inte helt smärtfri målgest av målgöraren så taggar hemmalaget upp ordentligt. Kanske var det just två utvisningar som krävdes för att få igång Sävsjö som avslutar perioden på ett bra sätt.

Tredje perioden inleds med att Max Rydahl precis som mot Hovslätt bågar in i mitten och gör 6-1.
Färjestaden tappar mer och mer ork ju längre matchen lider och Sävsjö trummar som vanligt på och är fysiskt starkare än motståndarna i tredje perioden.
Målen duggar tätt från minut tio och framåt. Albin Hagelvik, Markus Eriksson, Emil Petersson och Albin Svensson noteras för varsitt mål innan Färjestadens Marcus Karlsson sätter punkt med sitt andra mål för dagen och Sävsjö vinner med hela 10-2.

Bredden i Sävsjö är märkbar. Hela 13 spelare noteras för poäng!
Trots de stora siffrorna kan man inte säga att hemmalaget gör en av sina bättre matcher. Färjestaden var mer än ett nummer för små för Sävsjö som fortsätter ånga på i toppen av tvåan.

Härnäst väntar spelledig helg som helgen efter följs åt av ett möte med niondeplacerade Månsarps IBK på bortaplan. Ett Månsarp som faktiskt har gjort fler mål än Sävsjö hittills.
Hemmamötet lagen emellan slutade 11-4 till Sävsjö som ännu inte har förlorat under ordinarie tid.

Sävsjö överlägset Färjestaden Sävsjö överlägset Färjestaden Sävsjö överlägset Färjestaden Sävsjö överlägset Färjestaden Sävsjö överlägset Färjestaden Sävsjö överlägset Färjestaden Sävsjö överlägset Färjestaden Sävsjö överlägset Färjestaden Sävsjö överlägset Färjestaden Sävsjö överlägset Färjestaden Sävsjö överlägset Färjestaden