Sävsjö vann med ett nödrop

söndag, 15 december 2013 Posted in Herrar

Derbymatchen senast mot Vetlanda IB var en riktig urladdning för våra herrar. En match med en härlig inramning och Sävsjö lyckades segra med uddamålet. Under fredagskvällen var det åter dags för match, tabellmässigt toppen mot botten, men förstås en lika viktig match som alla andra tidigare. Motståndare för kvällen, Ingelstad IBK.

Första perioden är förhållandevis händelsefattig. Sävsjö äger mycket boll men har svårt att komma till farliga målchanser. Perioden ser ut att bli mållös men…

Albin Hagelvik får bollen bakom mål och hittar Robert Bjerhag som trycker dit bollen i nättaket med 30 sekunder kvar.

Tidigt i andra perioden tillåts Ingelstad kvittera till 1-1 genom ett skott från kanten. Kort därefter kan Sävsjö ta ledningen igen då Jesper Fransson hittar nätmaskorna bakom en duktig bortamålvakt. Några minuter senare utökar Sävsjö ledningen till 3-1 på ett snabbt slaget frislag. Vid en tilltrasslad situation på mittplan vinner Ingelstad bollen och kan kontra in ett reduceringsmål. Sävsjö får chansen att utöka ledningen i numerärt överläge, dock utan resultat och Ingelstad blir fulltaliga. Innan periodvilan trampar Robert Bjerhag in från högerkanten och kan via ett lågt placerat skott göra 4-2. Framspelare är återigen Albin Hagelvik som står för fyra assist denna afton.

Tredje perioden är också den händelsefattig och ser ut att bli mållös. Men ett slumpskott från förlängda mållinjen som letar sig in bakom Sävsjö målvakten ger nerv i matchen. Sävsjö lyckas tillslut reda ut motståndarnas forcering och de tre poängen stannar kvar i Sporthallen.

Summering: En blek insats av Sävsjö (utan att ta ifrån motståndarna deras prestation) och det krävs en rejäl uppryckning inför sista matchen innan julvilan.

Målskyttar: Robert Bjerhag 3, Jesper Fransson

Nästa hemmamatch är fredagen den 10/1 kl 20.00 i Sävsjö Sporthall, välkommna!

Sävsjö vann med ett nödrop Sävsjö vann med ett nödrop Sävsjö vann med ett nödrop Sävsjö vann med ett nödrop Sävsjö vann med ett nödrop Sävsjö vann med ett nödrop Sävsjö vann med ett nödrop Sävsjö vann med ett nödrop Sävsjö vann med ett nödrop Sävsjö vann med ett nödrop Sävsjö vann med ett nödrop Sävsjö vann med ett nödrop