Skip to main content
Sävsjös herrar segrade mot Månsarp - Robban fyramålsskytt

måndag, 10 februari 2014 Posted in Herrar

Fredag kväll brukar vara synonymt för match för Sävsjös herrar. Så även den 7 februari när bravaderna skulle utföras i Norrahammar mot Månsarps IBK. Hemmalaget var redo för strid och skakade serieledarna som till sist drog längsta strået.

De två lagen har under säsongen varit varandras motsatser. Det räcker väl att säga att Månsarp har gjort fler mål än Sävsjö hittills, trots att Sävsjö spelat in 33 poäng fler än Månsarp.

Första perioden är olik Månsarps trend under säsongen, nämligen målsnål. Efter halva första perioden ger bortalagets bollinnehav utdelning. Albin Hagelvik gör sitt mål nummer 14 för säsongen och det ser ut som vanligt.
Bästa poängspelaren på banan, förra JIK-aren Anders Sjöman ville annat och visade varför han tagit sig in på seriens poängligatopp genom att stensäkert kvittera till 1-1 efter slarv i Sävsjö.
Överlag en ganska händelsefattig men godkänd period av bortalaget.

Andra perioden är knappt tre minuter gammal när Robert Bjerhag sin vana trogen bidrar med mål. Sävsjö har lägen att dra ifrån innan man slarvar på nytt och bjuder Månsarp för mål nummer två.
Månsarp tar under första åtta minutrarna något rekord i antal avblåsningar mot sig vilket ger Sävsjö Power Play. Återigen är det Robert Bjerhag som skickar in bollen, Rasmus Svensson agerar framspelare.
Sedan följer en period i matchen där Sävsjö är allt annat än bra. De lilatröjade spelarna tar inte alls orättvist ledningen i matchen genom två snabba mål i slutet på tredje och går till pausvila med 4-3.

Sävsjö är långt ifrån nöjda innan tredje perioden börjar och går ner på två linor. I början av tredje följer en av de bättre halvminutrarnaunder säsongen. Jesper Fransson, Robert Bjerhag och Markus Eriksson turas om att göra varsitt mål inom loppet av 28 sekunder och Sävsjöbekantingen David Andersson i Månsarps mål fick avbryta sitt storspel för en stund. Men helt färdigt var det inte, långt ifrån. Hemmalagets Jimmy Haeggman bröstade in en reducering med kvarten kvar av matchen. Men då klev han återigen fram, Robert Bjerhag satte i stort sett punkt för denna på pappret svåra bortamatch genom att göra 7-5.
Spiken i kistan hamrades igen när Markus Eriksson gjorde kvällens vackraste mål och Sävsjö vinner matchen med 8-5.

Som sagt en svår match på förhand som Sävsjö tar sig igenom genom att som vanligt göra jobbet till 100%. Tredje perioden är allt som oftast Sävsjös starka sida. Motståndarlagen orkar ofta inte med dessa hårt jobbande spelare i 60 minuter.
Men! De riktigt tuffa matcherna mot övriga topplag har ännu inte börjat, med andra ord är det bara att fortsätta mala på för Sävsjö som tar emot Värnamo hemma nu på fredag 20:00 i Sporthallen.