Två vinster mot Craftstadens IBK Oskarshamn

lördag, 17 augusti 2013 Posted in Damer

Under helgen spelade damerna två träningsmatcher, båda spelades mot Craftstadens IBK Oskarshamn.

I första matchen inledde Sävsjö-tjejerna med högt tempo och motståndarlaget hade svårt att hänga med. Matchen innehöll många fina kombinationer och snabbt passningsspel. En liten dipp i andra perioden gjorde att motståndarlaget bjöds in i matchen och satte 4-1. I tredje perioden kunde återigen Sävsjö-tjejerna lägga i en högre växel och matchen slutade 6-1.

Målskyttar i första matchen: Jennie Bylander 2, Jennifer Gustavsson 2, Stina Andersson och Jennifer Isaksson.

Söndagens match började inte på topp för Sävsjö som kämpade på med blytunga ben och många mormors-svängar. Oskarshamns-tjejerna verkade däremot ha mått gott av husvagnslivet på Sävsjö camping och bjöd upp till rejält motstånd. 0-1 på resultattavlan höll sig länge, under både första och andra perioden, bollen ville inte alls åt Sävsjös väg. I tredje perioden gjorde Felicia Svensson ett toppen-inhopp, och efter dryga 40 sekunders speltid kunde hon kvittera till 1-1. Det avgörande målet gjordes av Linnéa Bjerhag när hon snurrade in 2-1 köksvägen. Skönt med lite unga friska fläktar som visar var skåpet ska stå.

Träningsmatcherna avslutades med lite straff-träning som visade sig vara välbehövlig för båda lagen.

Tilläggas kan göra att Hanna nu har seedat upp sig till straffskytt nr.12, Grattis!

Nästa helg kommer damerna ha en spelledig helg, vi ses måndag den 9 sep då Värnamo gästar Sävsjö Sporthall