Seger i Munkahallen

Seger i Munkahallen

onsdag, 12 oktober 2016 Posted in Herrar

Sävsjö IBK herr A tog med sig tre sköna poäng hem från Munka-Ljungby under söndagen.

”… det kommer att krävas en stark försvarsinsats för att få med sig poängen till Sävsjö.”

 

Så löd det här på hemsidan inför söndagens eftermiddagsmatch i Munkahallen, Munka-Ljungby. Det var också precis vad Sävsjö IBK herr A levererade denna afton och tre poäng togs med på bussen hem till Småland.

 

Munka-Ljungby inledde matchen intensivt och i ett högt tempo, antagligen stärkta av förra helgens storseger. Bortalaget sattes på prov direkt och hade till en början lite problem att anpassa försvarsspelet till Munkas rörliga anfallsspel. Men Sävsjö antog utmaningen. Kanske var det med en del revanschlusta från försäsongens drabbning, som ju slutade med övertygande seger för skåningarna. Man jobbade bra i försvaret, tog sig in i matchen, var raka på mål och fick också utdelning på detta när Emil Petersson smällde dit 0-1 lågt i bortre efter fin forechecking av kedjan som han utgjorde tillsammans med Fransson och Johansson. Detta var också ställningen efter första perioden.

 

I andra perioden lugnade sig spelet något och Sävsjö spelade med tålamod och noggrannhet. Även Munkas defensiv var bra, vilket resultatet vittnar om, och när chanserna skapades var duktiga målvakter allt som oftast på rätt plats. Efter knappt halva matchen drabbades Sävsjö av en utvisning, men man stängde framgångsrikt ytorna i boxplay. Dock kom kvitteringen 11:33, strax efter det att Sävsjö blivit fulltaligt, genom ett vasst avslut från vänsterkanten. Efterföljande byte tog Sävsjö psykologiskt åter ledningen på ett frislag, när Robert Bjerhag påpassligt hittade en fristående Ulrik Weidman. Båda lagen skapade sedan riktigt bra lägen och borde kanske fått mer utdelningen, men 1-2 stod sig inför den sista akten.

 

Redan i det första bytet av den 3:e perioden så utökade Sävsjö ledningen till 1-3. Weidman, framspelad av sin backkollega Albin Svensson, hittade en lucka i förstakrysset ifrån vänsterfickan. Kanske släppte lite nerver och ledningen blev lite mer bekväm i den täta matchen. Sävsjö fick även chans i PP, men Munkas box var tät. 11:34 studsade bollen hemmalagets väg fram till 2-3 när den på något sätt hittade in bakom en storspelande Martin Almqvist i Sävsjömålet. Munka skapade ett visst tryck under slutminuterna, men Sävsjö stod upp bra och när bollen väl gick igenom utespelarna så var Almqvist där och räddade. Matchen slutade således 2-3 till Sävsjö IBK och en stark seger kunde kvitteras ut.

 

Läs även här vad tränare Björn Fransson säger om matchen: http://www.smalandsdagblad.se/article/savsjo-ibks-skona-seger/