Segerjubel efter vinst mot Tranemo (*uppdaterat referat)

lördag, 17 oktober 2015 Posted in Herrar

Herrarna lyckades under lördagseftermiddagen spela till sig tre tunga poäng i Idrottshallen i Tranemo. Det var en härlig revansch då man förra året tappade en till synes säker ledning i samma hall, vilket ledde till ett oavgjort resultat och sedermera förlust i förlängningen. Samtidigt var segern ett styrkebesked från våra herrar då Tranemo är erkänt starka på sin hemmaplan. Slutsiffrorna skrevs till 3-5 efter att Robert Bjerhag rullat in sista målet i tom kasse med tjugo sekunder kvar att spela.

Tranemo börjar matchen med en hög press vilket Sävsjö har lite problem med till en början. Ju längre matchen lider, desto bättre lösningar hittar man dock på pressen vilket öppnar upp fina ytor att spela på och efter dryga sex minuter in i första perioden bågar Robert Bjerhag in i slottet och prickar in 0-1 på pass från Albin Hagelvik.

Två minuter senare utökar Sävsjö sin ledning efter ett frislag i hörnet där Kenneth Karlsson hittar Max Rydahl som smugit upp från sin backposition på bortre kanten. Max gör inga misstag och placerar säkert in bollen. Samme Rydahl blir sedan inblandad i en riktigt otäck situation i den sista perioden där han ramlar med hela kroppsvikten på sargkanten och slår i revbenet. Vi hoppas att Max kryar på sig och att han snart är tillbaka på planen igen.

I mitten av den första perioden får Sävsjö spela i numerärt överläge utan att lyckas överlista hemmaboxen. I stället kan Tranemo reducera till 1-2 med 40 sekunder kvar av perioden efter ett backskott som oturligt styrs in via en Sävsjöspelare.

Andra perioden blir något sönderryckt då Sävsjö drabbas av tre utvisningar. Ett bra boxplay-spel leder ändå till att man bara släpper in ett mål under perioden, som slutar 1-1, efter att Kenneth Karlsson direktskjutit in bollen i nätmaskorna efter en fin diagonalpassning från Robert Bjerhag. Formationen med de nyss två nämnda samt Hallberg, Rydahl och Hagelvik gör för övrigt en mycket fin insats.

Sävsjö skapar mycket chanser matchen igenom, så även i början av den tredje perioden och när Bjerhag till slut kan göra sitt andra mål för dagen och utöka ledningen till 4-2 med dryga tolv minuter kvar att spela tror man kanske att det ska bli lite andrum. Men icke sa Nicke, endast 43 sekunder senare reducerar hemmalaget återigen, även denna gång efter ett backskott. Sävsjö-laget knyter då näven och visar upp en stark moral samt en hög kapacitet då man spelar en vårdad innebandy och täpper till bakåt. Med två minuter kvar att spela utvisas hemmalagets stjärnspelare Johan Magnusson vilket gör att deras gnista släcks.

Tranemo gör ändå ett försök att komma ifatt genom att plocka målvakten och på så vis spela fem mot fem men det blir aldrig riktigt nära en kvittering och i stället kan Robert fullborda sitt hattrick och döda matchen.

Nu på lördag klockan 15:00 väntar hemmamatch mot förra säsongens kvalmotståndare Lidköping. Det finns fina förutsättningar för en riktigt härlig innebandymatch och vi hoppas att så många som möjligt väljer att ta sig till hallen och stötta våra herrar.