Segern satt hårt inne

söndag, 01 december 2013 Posted in Herrar

Jonas Lindstrand gjorde sitt första mål för säsongen, ett viktigt sådant, mot Väckelsång

Det blev till sist seger för Sävsjöherrarna när man mötte den poänglösa jumbon Väckelsång under fredagen. Trots att spelet stundtals inte alls såg ut som det brukar, så handlar spelet som alltid om tre poäng.

Sävsjö IBK tog vid fyra-snåret bussen söderut för andra fredagen i rad. Denna gång blev resan inte lika lång utan man valde att hoppa av i Väckelsång istället för att fortsätta mot Blekinge. Väckelsångs IK - Sävsjö IBK, eller om ni så vill; jumbon mot serieledaren.

Naturligtvis skulle mycket av dagens insats avgöras i spelarnas huvuden. Bortsett en orkan av chanser för hemmalaget efter några sekunder i första perioden kändes inte underskattningsfaktorn aktuell. Redan efter 6 minuter hade bortalaget tagit ledningen med 2-0 efter mål av Kenneth Karlsson och Robert Bjerhag. En dominant serieledare i första perioden verkade lite lätt chockat när de grön-svarta spelarna kontrade in en reducering. Men Albin Hagelvik ville att hemmaglädjen skulle bli kortvarig och gjorde sitt sjunde mål för säsongen, denna gång i powerplay.
Med halvminuten kvar att spela gjorde Sävsjö 4-1 på frislag genom Ulrik Weidman och första periodpausen var ett faktum. 3 poäng i hamn?
Icke sa nicke. I ett innehållsfattigt numerärt överläge gjorde hemmalaget mål nummer två, och inte långt efter stod det 3-4 på måltavlan.
Men en målrik 5-minutersperiod där Robert Bjerhag och Jonas Lindstrand gjort varsitt mål verkade ge lugn till laget. Fram tills Väckelsång med 20 sekunder kvar krigar in 4-6.
Periodpaus och hårtorken gör sig redo för att användas, men firma Swärdh/Karlsson är relativt lugna men långt ifrån nöjda. Sävsjö spelar av en tredjeperiod som för den tappra publik som var där inte kan gått till historien under kategorin underhållning.
Mållöst i tredje och tre poäng var inkasserade.

Summering:
Sävsjö IBK åkte ner för att hämta tre poäng - man hämtade tre poäng = Mission completed
Att man däremot enbart vinner med två mål mot ett lag som hittills inte spelat in en enda poäng är inte riktigt bra. Stundtals väldigt ofokuserat och slarvigt spel gjorde matchen onödigt spännande. Men som sagt; Det var tre poäng som gällde - Och tre poäng spelades hem.