Seriepremiär och förlust i sudden

Seriepremiär och förlust i sudden

tisdag, 20 september 2016 Posted in Herrar

Spänningen och taggningen var en helt annan än i de matcherna som varit på försäsongen. En försäsong där herrarna inte rosat marknaden och haft svårt att riktigt få pusselbitarna att falla på plats.

Matchen hade ganska bra tempo rakt igenom och var välspelad. Halmstad visar att man har struktur och en hel del bolltrollare med fina handleder som kan göra det oväntade. Sävsjös svar på det hela var bröderna Emil och Erik Pettersson som var inblandade i fyra av Sävsjös fem första mål. Energi, pondus och teknik är en bra beskrivning av brödraparet, även om dessa egenskaper är lite ojämnt fördelade på dem. Hur som helst står det lite tackvare dem 5-5 inför sista perioden.

Lite övertag kan vi nog tycka att det är för Sävsjö inför avslutande akten. Men i början av tredje trampar Halmstad upp ett snäpp. Här börjar det kanske också märkas att Sävsjö gått kort med folk, även om Christopher Johansson tillsynes orkeslös kör hemjobb efter hemjobb och erövrar boll.

Halmstad går ifrån till 7-5 och får chansen att utöka till 8-5 i powerplay men lyckas inte knyta ihop säcken under det övertaget.

Istället gör bortalaget lite av det klassiska misstaget att omedvetet sjunka för att bevaka istället för att behålla aggressiviteten. 7-6 kommer som ett brev på posten och sedan känns det hela tiden som att kvitteringen hänger i luften. Men det dröjer ända till 19:26 innan Robert Bjerhag får göra sin första balja för säsongen när han stänker dit 7-7 i nättaket.

Perioden avslutas med en från läktaren lite märklig utvisning. Där det ser ut som Ulrik Weidman får en knuff och då han är på väg att falla ut i hemmabåset fastnar i motståndaren och får en tvåa för fasthållning. Ett frislag för Sävsjö såg mest logiskt ut, alternativt ett frislag för Halmstad i momentet innan. Men det ska sägas att det var ett av få domslut som kan ifrågasättas i en match där rättskiparna annars skötte sig utmärkt.

Den utvisningen blir dock kostsam och 8-7 kommer i powerplay i suddendeath. Tittar man på helheten är det nog ändå inte helt orättvist att Halmstad får ta med bonuspoängen till västkusten.

 

Summering: Tillskillnad från träningsmatcherna fanns det nu en bättre balans i spelet mellan att vårda boll och gå rakare på mål. Bolltappen var färre även om det var en del situationer som resulterade i baklängesmål . Men misstagen är alltför många och målvakts Jonsson hade inte det rätta flytet som ibland kan infinna sig. Totalt sett är inte laget ännu ihop spelat, det är många som gjort för lite träningar tillsammans eller till och med för lite innebandyträningar. Frågan är också om inte tre formationer är ett måste framöver… Ett med superligaspelare pimpat Vöikers till helgen! Där blir det en riktig värdemätare.