Robert Bjerhag slipade målformen mot Eksjö.

Smålands Husarer gick till attack...

måndag, 02 september 2013 Posted in Herrar

...och det gjorde man med bravur under inledningen av första perioden. IBK Husar som tränas av sävsjöbekantingen Mickael "Bagarn" Engdahl gästade sporthallsparketten och laget fick en flygande start med 3-1 ledning tidigt i matchen.

Det syntes vilka som ville mest och kanske var man inte riktigt på tårna i Sävsjö försvaret. Men efter den inledande kallduschen blev det annan fart på benen...

Matchen vändes tämligen omgående och när klockan ljöd för periodpaus stod det 4-3 på tavlan. Efter bland annat ett läckert powerplay mål signerat kapten Ulrik Weidman.

Att det inte tummats på försäsongen på något håll syns i andra, där alla tre femmor maler ned motståndarna byte efter byte. Några mål blir det också där bland annat Eddie Carlsson får sätta dit ett skott från distans och sedan får Eksjö målvakten vittja buren ytterligare tre gånger. Således 8-4 på tavlan inför avslutande perioden.

Kanske var det orken, kanske hade stadsfesten satt sina spår eller så kändes man sig helt enkelt lite uppgivna. I sista perioden får Sävsjö spela ut hela registret och Husarerna kryper på knäna. Siffrorna rinner iväg till 14-4.

En stabil insats rakt över hela laget. Nu vågar man spela ut och bjuder även på lite extra finesser såsom skott- och passningsfinter. Men detta utan att tumma på försvarsspelet (undantag några få stunder i första perioden).

Laget slipar vidare på serieformen på lördag mot Vetlanda kl 16.00.