Stabil första match av Johanna

fredag, 03 januari 2014 Posted in Damer

Det blev vinst med 4-2 för Smålands F15 i första matchen, som spelades mot Västernorrland, efter en stabil och trygg insats i målet av Sävsjö IBKs Johanna Birgersson.

Så var matcherna igång uppe i Umeå. Småland inledde gruppspelet kl 15.00 i fräscha IKSU Sportcenter och det var bra publikstöd på läktarna. Tjejerna inledde matchen lite nervöst och hade svårt att hitta ordentliga uppspel vilket ledde till en del spelvändningar.

- Matchen började lite skakigt med för mycket slarv med bollar i mitten. Men vi sätter tre bollar, vilket är bra.

Allt som oftast stod en lugn Johanna och vaktade kassen, till synes utan större problem. Småland tog tidigt ledningen, men Västernorrland kunde kvittera bara 2 min senare. I slutet av första perioden kunde som sagt Småland dock rycka till en 3-1 ledningen inom loppet av tre sekunder. Därefter är det jämnt spel och mycket kamp i matchen. De två avslutande perioderna slutar 0-1, 1-0 och matchen slutar 4-2 efter en hel del spänning.

- Andra perioden är dem bättre än oss, när vi spelar slarvigt och är tvåa på bollen. I tredje tar vi tag i det och när vi gör 4-2 kunde man äntligen pusta ut lite.

Om sin egen insats säger Johanna:

- Tyckte jag gjorde en rätt bra match och blev bättre ju längre matchen gick. Sista perioden kändes riktigt bra.

En lovande inledningen på turneringen och redan ikväll väntar nästa match, då Östergötland står för motståndet kl 20:59.