Stabil hemmapremiär för herrarna

lördag, 05 oktober 2013 Posted in Herrar

Äntligen var det dags för hemmapremiär och Sävsjö levererade igen! Seger med 6-1 efter att skotten haglat på Lessebos målvakt i tre perioder.
Att äga boll har sällan varit Sävsjös melodi de senaste säsongerna, men det är en av de punkter som tränarduon satt upp som mål att utveckla. Och det går inte att förneka att man lyckats. Lessebo parkerar i sin zon medans Sävsjö äger boll och letar luckor.

Nyförvärvet Filip Fransson som vågar ta för sig mer och mer vill inte vara sämre än i premiären och krigar liksom mot Ingelstad in en boll i en rörig situation kring målet. 1-0 är det i paus och mestadels spel mot ett mål. Samtidigt måste man ge kredits för Lessebo som gör det bra och täcker mycket vinklar och skott.

Spelet fortsätter att vara det samma i övriga perioder. Sävsjö bjuder på ett snyggt powerplay mål signerat Ulrik Weidman och Kenneth Karlsson fortsätter att leverera mål (fyra totalt på två matcher).

Slutresultatet skrivs till 6-1 och kunde kanske varit något mer mål efter mängder av stolp- och ribbskott.
Just skotten vanns med förkrossande 41-11 och det visar också att det kanske är främst effektiviteten Sävsjö behöver jobba på framöver. För annars är det ett Sävsjö som äger mycket boll sätter försvaret ypperligt, men har lite svårt att få in bollen. Avvägningen när man ska rulla boll säkert längs med sargen kontra när man ska våga gå in på mål har tenderat att väga över till att välja den säkra vägen lite mycket. Men det är ytterst små detaljer och mycket sparkapital finns kvar att plocka fram! Härnäst väntar ett styrkemöte i den svåra bortamatchen nästa söndag mot Hovslätt.