Stark avslutning gav suddenseger

måndag, 25 november 2013 Posted in Herrar

Albin Hagelvik avgjorde i sudden med, som man i Blekinge-tidningen kallade, ett "konstslag"

Sävsjös herrar upp i topp efter läckert avgörande i förlängningen. Under fredagskvällen spelade våra herrar en tidig seriefinal mot Olofströms IBK på bortaplan. Inför matchen stod båda lagen på samma poäng.

Sävsjö fick en bra start på matchen då Max Rydahl hittar Markus Eriksson som starkt bryter in från kanten och trycker dit bollen i krysset, ledning 0-1.

Olofströms kvittering kommer sedan i mitten av första perioden genom ett backskott. Kort därefter drabbas hemmalaget av två minuters utvisning och Sävsjö får spela i numerärt överläge. Endast fem sekunder återstår av utvisningen då Ulrik Weidman gör 1-2, men Olofström tillåts kvittera ännu en gång till 2-2 på straff innan perioden är slut.

Andra perioden är lika jämn som den första perioden och lagen följs åt resultatmässigt. Robert Bjerhag och Jesper Fransson ger Sävsjö ledningen två gånger om. Vid båda målen är det Albin Hagelvik som agerar framspelare. När perioden är slut har Olofström ledningen med 5-4.

I tredje perioden går Sävsjö för en kvittering. Med sex minuter kvar att spela kommer tillslut målet genom ett slumpskott från kanten som letar sig in mellan benen på målvakten. Några minuter senare kommer också ledningsmålet 5-6 då Albin Hagelvik hittar nättaket. Målet ser ut att bli matchavgörande men med endast tio sekunder kvar av matchen kan Olofström kvittera till 6-6 i spel sex mot fyra.

I sudden ser det tungt ut för våra herrar då de drabbas av en utvisning, men bra spel i numerärt underläge ger ett frislag på högerkanten i anfallszon. Albin Hagelvik chansar och hittar första krysset och ger Sävsjö extra poängen. Läckert, vackert och otroligt skönt att vinna mot Olofström i deras hemmaborg.

Målskyttar: Albin Hagelvik 2, Robert Bjerhag 2, Jesper Fransson, Ulrik Weidman och Markus Eriksson.

Nu väntar....
...ett bortamöte ytterligare denna gång mot Väckelsång. Ett lag som ligger sist i tabellen. En lite lurig match för Sävsjö som har en imponerande seger i bagaget, ett bottenlag på andra sidan och stundande derby mot Vetlanda. Något som omedvetet skulle kunna flytta fokus för våra herrar. Väckelsång verkar dessutom också ha något på gång då man för bara någon omgång sedan hade 5-5 mot Olofström med drygt 10 minuter kvar (10-5). De får gärna vänta med att skrälla ytterligare någon match...