Stark bortaseger mot Vimmerby

tisdag, 21 januari 2014 Posted in Herrar

I lördags väntade en på förhand tuff bortamatch mot Vimmerby och det skulle bli en jämn drabbning. Men en stark laginsats kryddat med några fina individuella prestationer bidrog till seger med 6-4 och våra herrar fortsätter på det vinnande spåret.

Vimmerby är det enda lag som Sävsjö hittills förlorat mot denna säsong, då avgjordes matchen i numerärt underläge i sudden...

Under veckan pratade vårar herrar om att avstyra Vimmerbys kontringsspel, något som kom att visa sig vara nyckeln till segern.

Matchen börjar olyckligt för Sävsjö då Vimmerbys notoriske målskytt Jonas Friberg kan göra 1-0 på frislag redan under matchens första minut. Sävsjö har spelövertag och äger mycket boll men får ingen utdelning. I slutet av perioden får våra herrar chansen i numerärt överläge, dock utan resultat. Första perioden slutar 1-0.

I andra perioden fortsätter Sävsjö sitt spelövertag och får tillslut utdelning. Jimmie Bergh vinner boll till Albin Hagelvik som från långt håll hittar nätmaskorna. Vid en lite tilltrasslad situation framför mål letar sig ett backskott in i mål, vilket betyder 2-1 till hemmalaget.

I tredje perioden ser det tufft ut för våra herrar. I mitten av perioden står det fortfarande 2-1 men orken börjar tryta för hemmalaget som spelat på två formationer under hela matchen. Vid en situation framför mål kan kapten Ulrik Weidman visa vägen med kvittering 2-2. Sävsjö fortsätter sin forcering och kan göra 2-3 genom Rasmus Svensson som hittar en fristående Albin Svensson i slottet. Under samma minut kommer också viktiga 2-4 av Albin Hagelvik.

Matchens prestation står Jesper Fransson för då han tar ned bollen på bröstet och slår in den på volley. Målet betyder 2-5 till Sävsjö. Vimmerby reducerar men Sävsjö svarar direkt med att utöka ledningen till 3-6. Markus Eriksson bryter in framför mål och assisterar Albin Svensson vid bortre stolpen. Innan matchens slut hinner Vimmerby reducera ännu en gång men segern är aldrig hotad.

Målskyttar: Albin Hagelvik 2, Albin Svensson 2, Ulrik Weidman, Jesper Fransson.

Summering: En stark defensiv bidrar till segern och Sävsjö kan allt som oftast avstyra hemmalagets farligheter. I anfallsspelet kommer tillslut utdelningen och ger en välförtjänt seger. Nästa match är på söndag 26/1 kl 16.00 i Sävsjö Sporthall, motståndare Färjestadens IBK.