Stark seger för herrarna

söndag, 15 november 2015 Posted in Herrar

Herrarna stod för en mycket fin insats när Floda slogs tillbaka med slutsiffrorna 7-4 under lördagseftermiddagen. Man tog kommandot redan från start och det tog inte mer än 46 sekunder innan Robert Bjerhag satte matchens första kasse. Innan första perioden var slut hade dessutom Sävsjö hunnit med att göra både 2-0 och 3-0, detta genom Max Rydahl och Robert Bjerhag ännu en gång.

Sävsjö spelar ett stabilt och gediget försvarsspel och har bra koll på Flodas offensiv. Samtidigt gör man minimalt med misstag vilket gör att det inte skapas några slumpchanser som man haft vissa problem med tidigare på säsongen.

Den andra perioden följer samma mönster som den första på många vis. Efter dryga två minuter in i perioden drar Eddie Carlsson iväg ett backskott som letar sig in i kassen via ribban. Ett mycket snyggt mål! Förutom det fina försvarsspelet är det också värt att nämna att Mikael Jonsson gör ett par kvalificerade räddningar som gör att nollan är intakt efter två perioder.

Som vi alla vet svänger det dock fort i innebandy och visst skulle det bli en rysare i den sista perioden. En gnista tänds i Floda när Jesper Hallberg kan slå in en retur i början av den sista perioden. När halva perioden är gången så slocknar möjligen lite av denna gnista då John Johansson utökar ledningen till 5-1 genom en snygg soloraid som avslutas med ett skott i nättaket. Kanske slappnar Sävsjö av lite då? För gnistan skulle tändas rejält igen.

Inom loppet av två minuter går bortalaget nämligen från 5-1 till 5-4 och när Sävsjö drabbas av en oturlig utvisning med fem minuter kvar att spela blir det riktigt spännande. Man jobbar sig dock genom det numerära underläget bra utan att kapitulera. När två minuter återstår kan istället Christoffer Johansson göra det förlösande målet som innebär 6-4 på pass från Kenneth Karlsson.

Innan matchen är slut hinner Joakim Bjerhag fastställa slutresultatet i tom bur.
Nästa helg väntar en viktig match i Alingsås. Mer info om den matchen kommer under veckan!