Skip to main content
Stark vändning gav 2 poäng

onsdag, 18 januari 2017 Posted in Herrar

Under lördagseftermiddagen gästades herr A av Munka-Ljungby IBK. Ett formstarkt lag som länge såg ut att förlänga sin segersvit. Men en stark avslutning av Sävsjö satte stopp för det.

Höstens möte i Skåne slutade 2-3 till Sävsjö efter en tät drabbning, där man lyckades stå emot hemmalagets slutforcering. Ett liknande scenario uppstod i lördags, med skillnaden att denna slutforcering gav utdelning för hemmalaget.

Första perioden var en period som handlade mycket om att ligga rätt i sina positioner för båda lagen. Munka-Ljungby tog en tidig ledning genom Simon Nilsson, men efter det uteblev målen och skotten skrevs till ynka 3-4. Dock hade gästerna bud på mer men Mikael Jonsson i hemmaburen kom ut stort på dem avsluten.

I den andra perioden skapades det mer och mer lägen. Sävsjö spelade stundtals fint anfallsspel, men fick det inte att stämma i avslutsmomenten. Några satt i burgaveln och ibland var det inte tillräckligt distinkt. Även bortamålvakten Qvarfordt gjorde en bra match och stod för ett par kvalificerade räddningar. I slutet av perioden drabbades Sävsjö av matchens enda utvisning och vid 18:09 utökade gästerna på till 0-2 i numerärt överläge. Med 27 sekunder kvar att spela av perioden bröt gästerna igenom på nytt och fick till 0-3 lite turligt, då skottet tog på Sävsjöklubba och bollen fick en konstig flykt rakt upp i krysset. Skotten i perioden: 8-7.

Tredje perioden var 3 minuter gammal när Munka-Ljungby gjorde 0-4 på en backhandsmäll utöver det vanliga genom Linus Ljungdahl. Vid det tillfället fanns det nog en och annan på läktaren som undrade om det inte var spiken i kistan. Dock kom Sävsjörepliken omgående. Ynka 19 sekunder senare utnyttjade Sävsjö ett offensivt inslag på bästa sätt då Albin Hagelvik hittade sin namne Svensson som rullade in 1-4. Dryga minuten efter det stänkte Dani Hyytiäinen in 2-4 med ett rappt skott och hemmapubliken började få upp hoppet igen. Matchen stod sedan och vägde. Munka-Ljungby försvarade sig bra och gick skotten igenom var målvakten rapp. Sävsjö klev upp mer mot slutet och då skapade Munka ett par vassa chanser. Bland annat ett friläge som Jonsson räddade. Istället, vid tiden 18:04, hittade Christoffer Johansson fram till Robert Bjerhag som stänkte dit 3-4. 19:27 tog hemmalaget sedan time out och därefter plockade man ut målvakten för spel 6 mot 5. Som alltså gav utdelning med 10 sekunder kvar att spela, då Albin Svensson sprätte in 4-4. Återigen framspelad av Hagelvik. Skotten i 3:e: 15-10.

Extrapoängen i Sudden Death gick sedan till Sävsjö då Svensson denna gång spelade fram Bjerhag, som från slottet kunde rulla in 5-4.

En stark vändning mot ett formstarkt bortalag.

Härnäst för herr A väntar återigen hemmamatch, då Carlshamn gästar Sporthallen på lördag.