Storseger mot Husqvarna, 10-3 i avslutens match

söndag, 25 oktober 2015 Posted in Damer

Sabbe femmålsskytt i sin sista match för säsongen

Kan man avsluta sin säsong på ett härligare sätt än vad #20, Sabina Magnusson fick göra? Efter veckans avslöjande om att en ny innebandy/hockeyspelare är på gång spelade Sabbe sitt livs match och satte fem bollar bakom Husqvarnas målvakt. Framspelningarna hon fick av polarna i femman var magnifika och Jossan, Stina, Lovisa och Paula borde samtliga ha fått assistpoäng för snyggt spel.

Matchen inleds lite tveksamt med chanser åt bägge hållen. Jossan G gör ett hästjobb och dubblar i andrafemman hela första perioden. Vilken styrka hon visar.  Sabbe markerar redan i matchinledningen att hon är på gång, efter bara en spelad minut petar hon in en boll som Husqvarnas Lisa Svantesson oturligt tappar. Även nästa mål blir Sabbes då hon efter 7.53 solo sätter 2-0. Efter 13.57 får H-a ett frislag som kapten Bäckeper snyggt prickar in i Birgersson vänstra kryss och 2-1 blir pausresultatet.

I andra perioden lyckas krigarna med mycket. Försvarsspelet sitter och målen kommer med jämna mellanrum.  Inför tredje har vi 7-1  på matchtavlan.  3-1 Lilljossan/ Filla, 4-1 Linnea/Agnes, 5-1 Sabbe, 6-1 Sabbe/Stina, 7-1 Agnes/Linnea.

Tredje perioden startar i lite lägre tempo, men motståndarna har inte kastat in handduken. Alicia/Ellen gör ett snyggt mål efter 5.42.  9.11 in i perioden ser  Emma Sjöberg en lucka i försvaret och klipper in 8-2. Sabbe/Stina 9-2 och med halva perioden spelad får äntligen en frustrerad andrafemma sätta 10-2 (Frida/Hanna) En andrafemma som gör allt rätt denna match men inte har flytet med sig i avsluten. Husqvarna avslutar målskyttet i matchen med ett rutinerat powerplaymål. Slutresultat alltså 10-3 (2-1, 5-0, 3-2) skottstatistik 26-21 (10-9, 9-6, 7-6).

Matadorer och krigare nöjda med tre poäng, skönt att få vinna med såna siffror trots att inte spelet riktigt sitter som det ska. Det finns mer att plocka ut av krigarna. Synd att inte Thalinfemman får utdelning på sitt spel, försvarsmässigt är man klockrena denna match. Frida B och Lilljossan fungerade riktigt bra tillsammans. Stinafemman gör allt rätt denna match och spelar säkert både framåt och bakåt. Trots Sabbes mål och Stinas härliga assist vill jag lyfta Jossan G. Efter att som tidigare nämnts dubblat i första perioden så orkar hon ändå ta hemjobbet när man tappar boll och många spelöppnande passningar kommer från hennes klubba. Bjerhagfemman gör tre riktigt snygga mål och är väldigt skarpa framåt, men behöver hitta sina positioner lika bra hemåt som man gör framåt. Husqvarna är ett rutinerat lag vilket märks väl på fasta situationer. Lite förvånande att de släpper fram krigarna så enkelt som de gör, framför allt i period två.

Som skottstatistiken visar har Birgersson en del att göra i kassen men H-a:s avslut kommer i relativt lättlästa lägen.

Nästa match borta mot Craftstaden den 7 november kl. 15. Ska krigarnas segersvit hålla i sig? Craftstaden är garanterat poängsugna efter dagens poängtapp i sudden mot tabelltrean Östra.