Träningshelg för damlaget

måndag, 07 september 2015 Posted in Damer

Bra träningshelg för damerna

Strategisnack och två träningsmatcher - så var upplägget för helgen. På lördagen togs ett av förra säsongens topplag i tvåan, Vöikers, emot i Sporthallen.  Hyfsad insats av matadorernas röda krigare, lite misstag i försvaret samt att mer skärpa i avsluten hade behövts men en klart godkänd försäsongsmatch. Slutresultat 5-3.

Söndagens match mot Ljungby var ur publiksynpunkt en rolig match att titta på. Tjejerna såg ut att ha roligt på planen, likaså tränarstabenför dagen förstärkta av Hanna H. Ljungby jagade febrilt i den första perioden men matadorerna var lugna och ganska trygga i sitt spel, men fick inte utdelning på sina chanser då Ljungbys Smålandslagsmeriterade målvakt, Lisa, höll ganska tätt. G:sons kanon strax utanför slottet kunde hon dock inte stoppa. Ljungbys Moa Håkansson, en skarp målskytt, stänkte in 1-1 efter lite försvarsmissförstånd hos de röda.
Period två bjöd på bra Sävsjöspel. Många snygga kombinationer och bra skärpa i avsluten, perioden slutar 4-0 till hemmlaget. I tredje går tempot ner en aning, Ljungby orkar inte löpa som de gjorde i första och krigarna är trygga i sin ledning. Sabbe - G:son gör dagens snyggaste mål med en snabb löpning där G:son effektivt lurar bort Ljungbyspelarna, Sabbe är med på vänsterkanten, målvakten är helt chanslös på G:sons sidledspass och Sabbes skott - urläckert. Sävsjö får avsluta matchen i PP där ett rejält slarv gör att Moa H i Ljungby kan göra motståndarnas andra mål. Detta tänder powerspelarna och Sabbe-Stina dunkar in slutresultatet 7-2,  Försvaret behöver vara stabilare, men det kan förklaras med lite nya spelarsammansättningar. Plus från mig till Lilljossans och Linneas energi, förstafemman för spelförståelsen de visar, Thalinkedjans förmåga att hitta varandra och utnyttja hela planen. Och så glömmer vi inte G:sons härliga skott -det vill vi se mer av. Bägge målvakterna luftades ordentligt.
BoB plus Uno har lite grann att trimma på inför helgens match mot betydligt tuffare motstånd, Växjölaget Hovshaga som var ett av förra säsongens topplag i div.1.