(foto Ronie Öhman)

Våra damer tog med sig 3 poäng hem!

lördag, 22 oktober 2016 Posted in Damer

Det var ett taggat Sävsjö gäng som satte sig på bussen som körde söder ut och stannade i Ljunby! Veckans träningar har bestått av full fart och fokus på detaljer vilket också gav resultat.

Period 1 inleddes av ett snabbt mål 48 sekunder in i matchen av Frida Thalin. Ett skott från höga slottet med ett rörigt Ljungbyförsvar. Ljungby svara minuterna senare med en solo prestation av Amanda Björnlund som trampar in och sätter den i bortre krysset. Det går fort i innebandy och Stina Andersson bryter bollen på mitten och deras målvakt är försvarslös(1-3). Sävsjö håller tempot uppe och 05.27 lyckas Linnea Bjerhag trycka dit en retur framför mål. 13.55 trampar Frida Björkman upp längs med högerkanten då Linnea spelar ut bollen och Frida sätter den snyggt i bortre. Ljungbys Lina Svensson avslutar perioden med att reducera till 2-4 efter en dåligt rensning av Sävsjöförsvaret.

Thorning tar ton i pausen och sammanfattar perioden som liknande skolinnebandy. Vi bestämmer oss för att ta tag i det och spela vårt spel där bollen ska göra jobbet med bättre rörelse i anfallszon.

Period 2 Inleds med ett bättre spel och självförtroende. Vi lyckas trycka ner oss i anfallszon och rullar mycket boll men det tar hela 14 minuter innan vi får utdelning. Frida Thalin suger in bollen i försvaret och tar med den upp i banan där hon på kanten trycker in den! 18.27 på klockan lägger Majs Jonson en diagonalare genom Ljungbys försvar fram till Stina Andersson som sätter den i öppen kasse.

Efter bra snack i periodpausen går vi in med inställningen att spela ett lugnt och stabilt spel sista perioden. Inte göra några misstag och ta hemjobbet och sätta grunderna i vårt försvarsspel.

Preiod 3. Frida Andersson gör ett hästjobb och sliter enda fram till kassen där Ljungby tagit fram yxan, men domaren inser tillslut att vi inte är i vedbacken utan i Innebandyhallen och dömer straffslag för Sävsjö. Stina Andersson får förtroendet och gör oss inte besvikna (2-7). Amanda Björnlund är het och sätter sitt andra mål för matchen 15.06. Hanna Thalin som genom hela matchen slitit får tillslut utdelning och gör sin specialare från halvplan som lyckas leta sig in fint. Tillslut punkterar Josefin Gustavsson matchen som slutar 3-9 till Sävsjö!

Mycket bra jobb från samtliga spelare, ihop med tränartrion samt Agnes Bjerhag som fanns med vid sidan.