Beavers segrade över Gränna i premiären

fredag, 03 oktober 2014 Posted in Herrar

Under fredagskvällen premiärsegrade farmalaget mot Gränna på bortaplan. En stabil match där Sävsjö från start får en betryggande ledning som de håller matchen igenom. I slutet av matchen närmar sig Gränna och det blir lite spänning i slutet, men hemmalaget kommer inte närmare än slutresultatet 4-6.

- En stabil laginsats där vi lägger grunden till segern med en riktigt bra första period. Efter det kontrollerar vi händelserna bra matchen igenom. Ett stort plus till Filip i målet som gör det mycket bra insats, säger tränare Jonas Eriksson direkt efter matchen.

Sävsjö kan i första perioden ta en stabil 0-3 ledningen efter mål av Björn Fransson, Matts Bergsten och Gustav Karlsson. I början av andra perioden drabbas Gränna av en utvisning och Sävsjö får spela i numerärt överläge. Det dröjer inte många sekunder innan Matts Bergsten spelar fram Rasmus Nilsson som kan trycka dit bollen. Ledning 0-4 till Sävsjö. Kort därefter kan Gränna äntligen spräcka nollan och reducerar till 1-4 innan Rasmus återigen kan utöka ledningen. Ytterligare ett mål kommer innan periodens slut då hemmalaget kan göra 2-5.

I tredje period kan Erik Petersson utöka Sävsjös ledning till 2-6 framspelad av Oskar Svensson. En säker och trygg ledning kan tyckas men Gränna reducerar två gånger om men kommer inte närmare denna kväll.

Mål: Rasmus Nilsson 2, Björn Fransson, Matts Bergsten, Gustav Karlsson, Erik Petersson

Nästa match spelas hemma på fredag 10/10 kl 19.45 i Hofgårdshallen. Då kommer Gnosjö IBK på besök. Väl mött!