Härlig seger efter en tät match mot Tranemo

torsdag, 02 oktober 2014 Posted in Herrar

Mycket närkamp och offervilja speglade matchen när de två nykomlingarna drabbade samman. Första perioden började med en Sävsjö offensiv där hemmalaget äger matchen i mångt och mycket. Men ett tätt försvar och en duktig motståndarmålvakt är i vägen för nätrasslet.

- Tycker vi borde gjort några mål under första perioden vi har ett kompakt tryck och lyckas inte att få dit bollen trots fina lägen, kommenterar tränare Per Svärdh.
Istället var det Johan Magnusson i motståndarlaget som fick spräcka målnollan i matchen. En spelare som man skulle ha koll på, men som lite turligt fick sätta bollen i nät bakom Martin Almqvist i Sävsjö-buren.

I andra perioden är spelet betydligt jämnare och målchanserna som uppstår är oftast på lite chansbollar mot kassen eller på kontring. Det är sedan just två sådana lägen som får avgörande utgång för matchen.

Kvitteringen (1-1) kommer genom Robert Bjerhag som tillsammans med Jesper Fransson jobbar in hårt på kassen och lyckas tråckla in en boll som med knapp styrfart rullar över mållinjen. Innan periodvila får Sävsjö även gå upp i ledning genom Albin Hagelvik som får dit bollen i en tilltrasslad situation i powerplay (2-1).

Till sista perioden kommer man alltså med en uddamålsledning. Vilket inte känns speciellt tryggt. Men hela Sävsjö försvaret gör en fin insats där målvakt Martin Almqvist som sista utpost är i princip omöjlig att överlista. Han får också pris som matchens lirare i hemmalaget.

”Kontringarnas match” får också ett slut på just det viset. Tranemo får ett giftigt konstringsläge. Men mitt i skottögonblicket snor en hemåtjobbande Sävsjö-spelare bollen och påbörjar en kontring åt andra hållet. Bollen hamnar hos Robert Bjerhag och det resulterar som så många gånger förut i mål 3-1.

Summerat:
Ett rättvist resultat om man ser till hela matchen. Tranemo är starka och spelar en fysik innebandy med tät defensiv. Kanske förlitar man sig för dagen lite mycket på Johan Magnusson som får ta stort ansvar i alla offensiva moment på banan. Samtidigt verkar han trivas i den rollen.

Sävsjö jobbar i stort sett hela matchen på sina tre femmor. Det syns också att det finns mer ork mot slutet, och ett stort plus att alla formationer etablerar tryck i anfallszon. Det går inte annat än att ge en lite applåd till Martin Almqvist som gör en grym insats i målet och lite ytterligare rosor sprider vi till alla i laget för det fina försvarsspelet!

Kommande match:
Nu väntar Floda borta redan på lördag. Ett lag som också är fullpoängare efter tre omgångar. Blir ett intressant möte och ännu en utmaning för en nykomling som börjar växa in i division 1 kostymen ordentligt.

No video selected.
Härlig seger efter en tät match mot Tranemo Härlig seger efter en tät match mot Tranemo Härlig seger efter en tät match mot Tranemo Härlig seger efter en tät match mot Tranemo Härlig seger efter en tät match mot Tranemo Härlig seger efter en tät match mot Tranemo Härlig seger efter en tät match mot Tranemo Härlig seger efter en tät match mot Tranemo Härlig seger efter en tät match mot Tranemo Härlig seger efter en tät match mot Tranemo Härlig seger efter en tät match mot Tranemo Härlig seger efter en tät match mot Tranemo