Publikrekord och seger med 7-4

måndag, 06 april 2015 Posted in Herrar

Publikfest – nytt rekord för innebandyn i Sävsjö med 905 åskådare på läktaren. Läckra mål, snabba dragningar, härliga uppoffringar och både spelare och publik bjöd upp till feststämning. Så summerar man lite snabbt segern i den första kvalmatchen om en Allsvensk plats mot Östra SK Jönköping.

Hemmalaget började bäst anförda av det stora publikstödet. Utdelningen för den press man etablerar låter dock vänta på sig och det är lite mer än halva första perioden har passerat innan Robert Bjerhag hittar Jesper Fransson i en omställning och hemmapubliken får stå upp och jubla en första gång.

Och rent krasst kommer aldrig Östra riktigt in i matchen. Man får visserligen göra 1-1 genom Östras bästa spelare för matchen Tobias Annér. Men sedan gör kapten Weidman mål och när Max Rydahl från halvplan stänker dit 3-1 i slutminuten på perioden har Sävsjö kopplat ett grepp man inte tänker släppa.

-Denna gången bjöd vi upp redan får start så slapp publiken sitta och vänta, menade Max Rydahl och syftade på de två mindre bra inledande perioderna mot Lidköping.

Det kan gå snabbt i innebandy och man kan aldrig vara säker, men det var en fin grund man lade i första perioden. En grund Ulrik Weidman byggde vidare på när han gör 4-1 på passning av vindsnabbe Christoffer Johansson.

Kenneth Karlsson grötar lite senare in 5-2 framför målet i slutet på andra. Victor Gustafsson trycker dit 6-2 i början på tredje och Robert Bjerhag ökar på till 7-2. Det råder feststämning på läktaren.
-Sån här härlig inramning skulle man absolut kunna vänja sig vid, nickar Victor Gustafsson instämmande efter matchen.

Östra lämnade snabbt planen märkbart besvikna. Så besvikna att endast ett fåtal passade på att tacka Sävsjö och domarna efter matchen. Ett Östra som säkerligen redan åtminstone försökt att glömma matchen och kommer komma ordentligt revanschsugna till första returmötet på lördag i Jönköping. Då har man kanske även sin duktige lagkapten John Widlert tillbaka i spel.

För Sävsjös del kan man gott suga på karamellen några timmar till innan det är dags att nollställa. Det är sedan en tuff uppgift som väntar att försöka slå Östra i en match på deras hemmaplan nästa helg. Klarar man det är man absolut värda en chans att prova på Allsvenskan – och publiken verkar vara med på noterna!

Boka plats i supporterbussen till nästa lördag då det kan avgöras. Maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Ange namn, antal personer och telefonnummer. Kostnad 50:-/person.
Matchen börjar kl 17.30 och avresa sker från Sävsjö Sporthall kl 15.30.

Och ett filmklipp läggs ut på facebook och vår youtube-kanal inom några timmar.

No video selected.
Publikrekord och seger med 7-4 Publikrekord och seger med 7-4 Publikrekord och seger med 7-4 Publikrekord och seger med 7-4 Publikrekord och seger med 7-4 Publikrekord och seger med 7-4 Publikrekord och seger med 7-4 Publikrekord och seger med 7-4 Publikrekord och seger med 7-4 Publikrekord och seger med 7-4 Publikrekord och seger med 7-4 Publikrekord och seger med 7-4 Publikrekord och seger med 7-4 Publikrekord och seger med 7-4 Publikrekord och seger med 7-4