JAS-laget vände och vann

Juniorlaget visade styrka och kunde, efter att ha legat under med 3-1, vända och vinna med 3-6 efter en stark avslutning.
Laget ligger nu på 9 poäng i JAS I efter tre omgångar och parkerar på en andraplats i tabellen efter Vöikers som också har
full pott men somfullkomligt sprutar in mål.

Matchen i KFUM Sporthall i Jönköping började jämnt och de båda lagen turades om att testa varandra.
Det tar 4.55 innan Jesper Jonsson snor bollen på halvplan och kan kontra in 0-1 genom ett kyligt avslut.
Därefter så fortsätter de båda lagen att byta chanser med varandra men det är inga riktigt klara lägen som skapas.
Sävsjö står upp bra men slappnar av lite i slutet av perioden och då hugger Östra direkt.
På en kontring kan hemmalaget lite turligt kvittera till 1-1 efter att bollen tagit på en Sävsjöspelare och letat sig in i krysset.
Detta efter 18.30 av perioden. 36 sekunder senare tar också Östra ledningen efter ett backskott och lagen går
till pausvila med ställningen 2-1.

I andra perioden tar Östra över något i bollinnehav och Sävsjö förlitar sig mer på kontringar.
Efter 6.41 drygar hemmalaget ut sin ledning till 3-1 men Sävsjö viker inte ner sig utan trummar
på och tar tag i spelet lite mer. 12.03 står klockan på när Alexander Böhlin kan reducera till 3-2 efter ett
långskott som styrs och det blir retur som kan slås in. Sävsjö är farliga i omställningarna och det är just på
en sådan som man kvitterar till 3-3 efter att ha brutit bollen och snabbt förflyttat den upp i banan.
Albin Svensson serverar Rasmus Svensson som drar målvakten och lägger in en backhand.
Perioden slutar med att Östra drabbas av en utvisning 6 sekunder från paus.

Således inleds tredje perioden i numerärt överläge för våra killar men efter bra rull och skapande av målchanser
så slutar det mållöst. Sävsjö sätter lite mer press på Östras backar som blir stressade och Sävsjö tar över spelet.
Det står och väger lite när Jesper Jonsson kan trycka in ledningsmålet 3-4 7.21 in i tredje perioden efter att
bollen studsat fram o tillbaka framför Östras mål. Simon Adolfsson är det som assisterar och nu är det fördel Sävsjö.
Med lite drygt halva den sista perioden kvar att spela gör Sävsjö även 3-5, när man återigen snor bollen på mittplan.
Det görs av Rasmus Svensson men han fick av någon anledning inte målet. Östra försöker skapa chanser men Sävsjö sliter bra i försvaret. 17.36 drabbas båda lagen av en utvisning och Östra chansar genom att plocka ut målvakten och spela 5 mot 4.
Men istället kan Hugo Petersson lägga in 3-6 i tom bur efter att Simon Adolfsson jobbat fram bollen, och Sävsjö spelarna och ledarna springer ner i hörnet och dansar och kan således ta med sig tre poäng hem.

Nästa match spelas hemma på lördag och då är det Färjestaden som gästar Sporthallen kl 15.45, så boka in det i era
kalendrar redan nu om ni inte redan gjort det. Mer om denna match kommer senare i veckan.

0-1 Jesper Jonsson
3-2 Alexander Böhlin (Marcus Sandström)
3-3 Rasmus Svensson (Albin Svensson)
3-4 Jesper Jonsson (Simon Adolfsson)
3-5 Självmål (?)
3-6 Hugo Petersson (Simon Adolfsson)